Fenerbahçe savunmaya geçti

Fenerbahçe savunmaya geçti

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin, Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun görüşüleceği duruşmalı toplantı başladı.

İsviçre'nin Lozan kentindeki toplantıda Fenerbahçe heyetine kulüp başkanı Aziz Yıldırım başkanlık yapıyor. İki gün sürecek duruşmalı toplantıda sarı-lacivertli kulübü, Martens Hukuk Bürosu avukatları temsil edecek. Duruşmada 3 CAS hakimince 30'a yakın tanık dinlenecek. Fenerbahçe Kulübü ve tanık avukatları, 2010-2011 sezonunda Süper Lig'de oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor-Fenerbahçe ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçlarına ilişkin savunmaları yapacak ve o sezondaki farklı maçlara ilişkin sorular yöneltilmesi halinde de bu soruları cevaplayacak. Duruşmalı toplantıya Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yöneticiler Deniz Tolga Aytöre, Abdullah Kiğılı, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, eski yöneticiler Murat Özaydınlı, Nihat Özdemir ve Ali Koç da katılıyor. Duruşmada tanıkların dinlenmesine bugün başlanacak ve nbsp;yarın da devam edilecek. İki gün boyunca 30'a yakın tanığın dinlenmesi bekleniyor. Uzman tanık olarak Medeni Hukuk Uzmanı Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu ve Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Köksal Bayraktar duruşmaya katıldı.
- Hakemler
Duruşmada Alman Ulrich Haas Fenerbahçe'nin seçtiği hakem olarak görev yapıyor. Duruşmalı toplantıda UEFA'nın seçtiği hakem Portekizli Botica Santos iken CAS'ın tarafsız hakemi ve duruşmaya başkanlık yapan isim ise Hollandalı Hendrik Kesler. nbsp;
Fenerbahçe'yi UEFA Tahkim Kurulunda olduğu gibi Martens Avukatlık bürosundan avukatlar savunuyor.
Koç ve Özdemir ifadeyi verip çıktı
CAS, öğleden önce eski yöneticilerden Ali Koç ve Nihat Özdemir ile uzman tanıklar Medeni Hukuk Uzmanı Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu ve Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Köksal Bayraktar'ı dinledi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen arada yöneticiler, avukatlar ve tanıklarla kısa süre bir araya gelerek değerlendirme yaptı.
CAS, öğleden sonra kulüp yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu ile kulübün eski mali işler sorumlusu Tamer Yelkovan'ı dinleyecek. nbsp;
Yarın da sürecek mahkemede toplam 30'a yakın tanığın ifade vermesi bekleniyor.
Diğer taraftan Ali Koç ve Nihat Özdemir, ifadelerinin ardından ayrı ayrı CAS binasından ayrıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...