Fenerbahçe Nordsjaelland deplasmanında dağıldı! Avrupa'da bir gecede 11 gol yedik

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fenerbahçe Nordsjaelland deplasmanında dağıldı! Avrupa'da bir gecede 11 gol yedik

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Nordsjaelland deplasmanında eksiklerle giden Fenerbahçe, İsmail Yüksek - Yusuf Akçiçek tandemiyle oynadığı maçta Danimarka ekibine 6-1 mağlup oldu. Beşiktaş'ın evinde Club Brugge'den 5 yediği akşam, Türk futbolu ikinci kez aynı şoku yaşadı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu beşinci haftasında Nordsjaelland'e konuk olan Fenerbahçe, Danimarka ekibinden 6 yedi. Grupta 4'te 4 yapan Sarı-Lacivertliler gruptan çıkmayı garantiledikten sonra son 2 maçında mağlup oldu.

Fenerbahçe Nordsjaelland deplasmanında dağıldı! Avrupa'da bir gecede 11 gol yedik

İSMAİL YÜKSEK STOPER OYNADI

Teknik direktör İsmail Kartal, ligde oynanan Karagümrük maçına göre ilk 11'de 3'ü zorunlu 5 değişikliğe gitti.

Sarı-lacivertli takımın deneyimli çalıştırıcısı, Right to Dream Park'ta oynanan karşılaşmada, Fatih Karagümrük karşısında ilk 11'de sahaya sürdüğü isimlerden Samet Akaydın ve Mert Müldür'ü statü gereği, Ferdi Kadıoğlu'nu da sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edemezken, Dzeko ve İrfan Can Kahveci'yi de yedeğe çekti.

Kartal, bu oyuncuların yerine Osayi-Samuel, Yusuf Akçiçek, Ryan Kent, Cengiz Ünder ve Michy Batshuayi'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Ferdi Kadıoğlu'nun sakatlığı nedeniyle son maçlarda savunma tandeminde yer alan Jayden Oosterwolde'yi kendi bölgesinde oynatan Kartal, stoperde ise Yusuf Akçiçek-İsmail Yüksek ikilisine şans verdi. Fatih Karagümrük karşısında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Osayi-Samuel ise, Danimarka deplasmanında 11'de değerlendirildi.

Sarı-lacivertli takımda İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Edin Dzeko, Joshua King, İrfan Can Kahveci, Umut Nayir, Ahmet Necat Aydın, Muhammet İmre, Efekan Karayazı ve Çağrı Fedai ise yedek soyundu.

Fenerbahçe Nordsjaelland deplasmanında dağıldı! Avrupa'da bir gecede 11 gol yedik

17 YAŞINDAKİ YUSUF YİNE 11'DE

Fenerbahçe'nin akademi oyuncularından Yusuf Akçiçek, Ludogorets karşılaşmasının ardından Nordsjaelland deplasmanında da ilk 11'de sahaya çıktı.

Savunmadaki sakatlıklar nedeniyle bu maçta da şans bulan 17 yaşındaki stoper, İsmail Yüksek'le birlikte savunma tandemini oluşturdu.

CENGİZ ÜNDER GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Cengiz Ünder, 13 resmi maçın ardından ilk 11'de sahaya çıktı.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında 17 Eylül tarihinde oynanan Bitexen Antalyaspor karşılaşmasının hemen başında sakatlanarak beşinci dakikada yerini İrfan Can Kahveci'ye bırakan Cengiz Ünder, 14 maç sonra ilk 11'e döndü.

Milli futbolcu, Süper Lig'de Corendon Alanyaspor, RAMS Başakşehir, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Siltaş Yapı Pendikspor ve Trabzonspor maçlarında kadroda yer almazken; Atakaş Hatayspor, Adana Demirspor ve VavaCars Fatih Karagümrük müsabakalarında oyuna sonradan dahil oldu.

Ünder; UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nda Nordsjaelland ve Spartak Trnava maçlarında takımını yalnız bırakırken, Ludogorets'le iç sahada oynanan karşılaşmada 1 dakika, Bulgaristan'da oynanan mücadelede ise 14 dakika sahada kaldı.

SAKATLIKLAR NEDENİYLE 23 KİŞİYİ BULAMADI

​​​​​​​Fenerbahçe, Nordsjaelland deplasmanında 21 kişiyle yer aldı.

Sakatlıkları bulunan Djiku, Becao, Mert Hakan Yandaş ve Ferdi Kadıoğlu'nun yanı sıra henüz hazır olmayan Serdar Aziz, Fred ve Zajc maç kadrosuna alınmadı.

Statü gereği forma giyemeyen Samet Akaydın, Mert Müldür, Bartuğ Elmaz ve Emre Mor'un da yokluklarında teknik direktör İsmail Kartal, kadroyu akademi oyuncularıyla takviye etti.

Sarı-lacivertli ekipte akademiden gelen oyunculardan Yusuf Akçiçek ilk 11'de sahaya çıkarken, Furkan Onur Akyüz, Ahmet Necat Aydın, Muhammet İmre, Efekan Karayazı ve Çağrı Fedai ise kadroya dahil edilen isimler oldu.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...