Fenerbahçe Mason Greenwood için Manchester United'a kiralama teklifini sundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fenerbahçe Mason Greenwood için Manchester United'a kiralama teklifini sundu

SPOR Haberleri

5 Mayıs'ta sona erecek transfer dönemini üst düzey bir kanat forveti transfer ederek kapatmak isteyen Fenerbahçe, Mason Greenwood için Manchester United'ın kapısını çaldı. İsmi genç yaşta skandallara karışan Greenwood hakkındaki suçlamaların hepsinden beraat etmişti.

Fenerbahçe ve Türkiye'den birkaç kulüp, İngiliz futbolcu Mason Greenwood'u kiralamak için Manchester United'a teklif yaptı. 21 yaşındaki forvet geçtiğimiz yıldan beri yargılandığı tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından kısa süre önce beraat etmişti.

Premier League devi Manchester United, Mason Greenwood'la ilgili yaptığı açıklamada “Kulüp bundan sonraki adımları belirlemeden önce kendi sürecini yürütecek. Bu süreç tamamlanana kadar daha fazla yorum yapmayacağız" demişti.

UNİTED BU SEZON OYNATMAYACAK

Greenwood, hakkındaki suçlamalar düştüğünden beri antrenmana geri dönmedi ve kulüp soruşturmayı tamamlayana kadar da dönmeyecek.

Daily Telegraph, United'ın Türk kulüplerinden ve transfer penceresinin halen açık olduğu ülkelerden kiralama teklifleri aldığını yazdı. Bu takımların başında Fenerbahçe geliyor.

Greenwood ve temsilcileri, soruşturma kapsamında 16 Şubat'ta Manchester United yönetimiyle yüz yüze görüşme gerçekleştirmişti.

Fenerbahçe Mason Greenwood için Manchester United'a kiralama teklifini sundu

MASON GREENWOOD NE SUÇ İŞLEDİ?

Mason Greenwood, Ocak 2022'de tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından yargılanmıştı. Yıldız futbolcu bu suçlamaların hepsinden beraat etti.

21 yaşındaki futbolcunun eski kız arkadaşı tarafından sosyal medyada fotoğraflar, video ve ses kayıtları yayınlanmış genç oyuncu tecavüz ve ölüm tehditi iddialarıyla 30 Ocak 2022'de tutuklanmıştı.

Kefalet karşılığında serbest kalan futbolcu, mahkeme sürecinin devam etmesi sebebiyle Manchester United maçlarına ve antrenmanına alınmamaya başlamıştı. Kefalet şartlarını yerine getirmediği için bir kez daha tutuklanan Greenwood tekrar kefaletle serbest bırakılmıştı.

Fenerbahçe Mason Greenwood için Manchester United'a kiralama teklifini sundu

Manchester United altyapısından yetişen sağ kanat forveti 1 kez de İngiltere Milli Takımı formasını giydi.

SPONSORLAR BİR BİR TERKETTİ

İngiliz futbolunun geleceği olarak görülen ve güncel piyasa değeri 50 milyon euroları gören Mason Greenwood, soruşturma sürecinde sponsorlarını kaybetti. Nike ile sponsorluk sözleşmesi bulunan Greenwood'un ilk olarak sözleşmesi dondurulumuş ve daha sonra da Nike tarafından fehsedilmişti. Tazminat ödemeden bağlarını kopartan Nike'ın ardından ManU'nun çevrimiçi ürün mağazasından da isimleri silinmişti.

Haftada 75.000 pound kazanan Greenwood'un United ile 2025 yılına kadar sözleşmesi var ve kulübün bir yıl daha uzatma seçeneği bulunuyor. Geçen ay Greenwood'un baba olmaya hazırlandığı yazılmıştı.

Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...