Fenerbahçe kongre üyesi Özcan, 'Bu kongre kanunsuzdur'

Fenerbahçe kongre üyesi Özcan, 'Bu kongre kanunsuzdur'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'de Yıldırım, Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun dernek üyeliklerinin askıya alınmasına yol açan Recep Özcan, kongrenin kanunsuz olduğunu söyledi.

Fenerbahçe kongre üyesi Recep Özcan, ilginç açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun dernek üyeliklerinin askıya alınmasına yol açan Özcan, Aziz Yıldırım'ın kongre kararının geçersiz olduğunu ve Yıldırım'ın başkanlık adaylığının geçersiz olduğunu iddia etti. İşte Özcan'ın açıklamaları:
"AZİZ YILDIRIM ADAY OLAMAZ"
Türkiye bir hukuk devletiyse ve Fenerbahçe Spor Kulübü derneği medeni kanun ışığı altında çıkarılan ve atıflarda bulunan dernekler kanunuyla yönetiliyorsa ve Türkiye'de İstanbul'da Anadolu 5.asliye mahkemesinin 24 Haziran ve 18 Temmuz'da verdiği kararlar geçerliyse Yıldırım'ın aday olması mümkün değil. Kararlar ortada Yıldırım 24 Haziran kararıyla yönetim kurulu üyeliği görevinden alınmıştır. Üyeliği dondurulmuştur. Aynı mahkemece Fenerbahçe Spor Kulübü derneğinin müracatı üzerine yaklaşan CAS kararı o tarihte Fenerbahçe başkansız bırakılması diye mahkemece ötelenmiş 24 Haziran tarihli karara.
"YILDIRIM, EKŞİOĞLU VE MOSTUROĞLU'NA HAK VERİYORUM"
"Fenerbahçe Spor Kulübü tüzüğünün 6. Maddesine göre Yıldırım'ın ve iki arkadaşının Fenerbahçe Spor Kulübü tüzüğünün 6. Maddesine göre kötü şöhret sahibi oldukları yolunda mahkememizce vicdani kanaat elde edilmiştir. Ama medeni kanunun 80. Maddesi gereği Fenerbahçe Spor Kulübü derneğine son bir hak veriyorum ve Yıldırım ve iki arkadaşının üyeliklerinin medeni kanun 80. Maddesi gereğince oylanması ve tüzüğün 6. Maddesinde belirtilen kötü şöhret sahibi olup olmadıklarının genel kurulca kararlaştırılması için özel gündemli bir olağanüstü genel kurul çağrısında bulunmak şartıyla."
"BU KONGRE KANUNSUZDUR"
Üyeliği askıdayken 26-27 Ekim tarihleri için almış oldukları kararda Yıldırımın ve İki yönetim kurulu üyesininde imzası vardır. Dolayısıyla bu genel kurul çağrısıda hukuken yok hükmündedir daha kongre gününe kadar 2 gün var yok hükmündeki bu kongrenin iptal edileceğini iptalde bir gecikme olsa bile Aziz Yıldırım'ın ve iki arkadaşının kongreye katılamayacağını düşünüyorum.
"KONGRENİN RESMİ İLANI BİZE YAPILMADI"
"Kongre kararlarının olağan ve olağanüstü kongre tarihinden 15 gün öncesi delegelere tebliğ edilmesi lazımki bu zaman bu yasa bu süreyi koyarken kongre kararına itiraz edilebilsin veya ilan edilen gündeme itiraz edilebilsin diye böyle bir süre vermiştir. Ben birkaç zamandır kongre üyesi arkadaşlarımın bu davet mektubunu almadıklarını Fenerbahçe Spor Kulübü derneğincede resmi ilanın hiçbir şekilde medeni kanunun 75. Maddesine aykırı davranarak hiçbir şekilde yapılmadığını tespit ettim."
"TALAT YILMAZ'IN AÇIKLAMALARI SAMİMİ DEĞİL"
"Sayın Talat Yılmaz'ı samimi bulmuyorum özelgündemle genel kurul toplantısı yapılması için mahkeme şartlı 24 nisan kararını ötelediğinde o zaman niye çıkıp konuşmadı sayın Yılmaz. Kaldıki Fenerbahçe'de Anti demokratik bir yönetim var gibi bir açıklaması oldu herkes korkutuldu söz söyleyemiyor dedi Recep Özcan olarak benim Mahkeme kararına 5. Asliye hukuk mahkeme kararını açıklamamdan hemen sonra ihracımın altında Talat Yılmaz'ın imzası var. Yoksa hatırlamıyormu Talat Yılmaz o imzayı. Ne söyleyebilirim ben samimi bulmuyorum sayın Yılmaz'ın açıklamalarını."
"DALGA GEÇİLEN YÜKSEL GÜNAY İSTİFA ETMELİDİR"
Sayın Günay'ın yüksek divan kurulu başkanımızın o açıklamadan iki gün sonra Yıldırım'la beraber otururlarken ateşini ölçtüler, sıcak çay iç dediler yani bir Fenerbahçe yüksek divan kurulu başkanına yapılmayacak muameleleri ben yapmadım herhalde. Sayın Günay'dan bugün beklenen yüksek divan kurulu başkanlığından o muameleyi gördükten sonra derhal istifa etmeliydi. Ama yinede geç kalmış değil. Bugün bile istifa edebilir.
"AZİZ YILDIRIM KONGRE SALONUNA GİREMEYECEK"
"Aynı şeyi bugünde düşünüyorum. Bu konudaki hukuki çabamı görevlendirdiğim avukata yaptırıyorum. Sonuna kadar kongre saatine kadar yerine getirecektir." (sporx)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...