Fenerbahçe Karabük'ü deplasmanda mağlup etti

Düzenleyen:
Fenerbahçe Karabük'ü deplasmanda mağlup etti

SPOR Haberleri

Karşılaşmanın tek golü Robin van Persie imzalıydı. Başakşehir’in kaybettiği haftada Advocaat’ın takımı aldığı 3 puanla Devler Ligi için ümitlendi

M.EMİN ULUÇ - Ligin en rahat takımlarından birisi Karabükspor, ne Avrupa bileti kovalıyor ne de düşme endişesi yaşıyor. Evinde de gayet etkili. Trabzon’a fark attığı, Galatasaray ve Beşiktaş’ı devirdiği sahada Fenerbahçe’den de çekinmiyor. Sarı-lacivertliler ise tam tersi durumda. Şampiyonluk hayali suya düşmüş takım, 12 deplasmanın yarısında puan bırakmış, golcüleri golü unutmuşken, Şampiyonlar Ligi hedefini sürdürebilmek için sezonun en iyi ikinci iç saha performansına sahip rakibini devirmek zorunda. Maça son haftalarda alıştığımız gibi takım oyunundan uzak görüntüsüyle başladı Fenerbahçe, fark bireysel performanslardaydı. Karabük’ün alışıldık görüntüsünden uzak oluşu, anlık patlamalarla da olsa sarı-lacivertlilerin daha baskın bir görüntü sergilemesini sağladı.
Henüz 3. dakikada Skrtel’le gol koklayan Fenerbahçe, kaleci Ahmet Şahin’e takılırken, 14’te Josef’in sol çaprazdan şutuna set çeken de tecrübeli file bekçisiydi. Fenerbahçe 30’da bütün hatlarıyla yüklendi. Ancak Ahmet Şahin önce RvP’nin sonrasında Aatıf’ın vuruşlarını önledi. 45’te Lens’in aşırtma vuruşu da 39’luk kaptanın eldivenlerinde eridi. İkinci yarıda ise çift forvete dönen Karabük ipleri eline aldı. 54’te Lazerevic’in şutunu savunma kesti, 55’te Ceyhun’un kafa vuruşunda Fabiano mükemmel bir kurtarış yaptı. 66’da Serdar’ın kafa vuruşunda Brezilyalı yine kalesinde devleşti. 82’de Karabük’ün penaltı beklentisi cevapsız kalırken, 83’te Sow’un vuruşunda topu kesen RvP kendisi şutladı: 1-0. Kanarya, Başakşehir’in kaybettiği haftada çok önemli bir galibiyet aldı.

Kjaer’in fedakârlığı 
Milli maçta aldığı dirsek darbesi nedeniyle gözünün altında morluk oluşan Simon Kjaer takımı yalnız bırakmadı. Sağlık heyeti kafa topu mücadelesinde ağrı oluşabileceği uyarısını yaparken, Kjaer “Ağrılar önemli değil, futbol hayatımı riske atmayacak bir durum yoksa bu maçta oynayacağım” dedi ve 11’de maça başladı. 

ADVOCAAT’TAN GALİBİYETE İLGİNÇ SEBEP: Ben gidiyorum diye!
F.Bahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat giderayak oyuncularına olduğu gibi basına da ayar vermeye kalkıyor. Hollandalı teknik adamın dünkü iğneleyici açıklamaları soruları başından savar nitelikteydi. “Hâlâ ligi ikinci sırada tamamlayabiliriz, Türkiye Kupası’nı kazanabiliriz. Oyuncularla benim aramda yüksek düzeyde saygı ortamı var. İlk defa oyuncularla problem yaşamıyorum. Yarın gider öpüşüp sarılırız problem biter” diyen Advocaat, “Sezonun bitmesine 2 ay kala niye ayrılığınızı açıkladınız” sorusuna, “Siz bilmek istediniz ben de cevap verdim. Neden sır tutayım ki” karşılığını verdi. Bir basın mensubunun “Daha önünde kazanmanız gereken çok maç var” şeklindeki sözü üzerine Advocaat, “Zaten yapacağız onu. Burada kaç takım kaybetti, Beşiktaş, G.Saray ve Trabzonspor kaybetti, biz buradan galibiyetle ayrılıyoruz. Belki ben gidiyorum diyedir” ifadelerini kullandı.

Fabiano hak ediyor
-  F.Bahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza, “Takımı tebrik etmek gerekiyor. İyi bir skorla buradan ayrılıyoruz. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu” derken, “Fabiano hak ediyor sahada olmayı. Volkan’ın eksikliğini hissettirmemek için elinden geleni yapıyor” sözlerini kullandı. 

Kendimizi salamayız
-    F.Bahçe’nin sol beki Hasan Ali Kaldırım, “Zor bir mücadeleydi. Buradan 3 puanla ayrılmak bizim için güzel” derken, “Transferim için zamanı gelince açıklama yaparım. Advocaat bırakıyor diye futbolcu kendini salamaz. Kişi kendini salarsa o kendi hatasıdır” şeklinde konuştu.

Elimden geleni yapıyorum
-    F.Bahçe file bekçisi Fabiano maç sonrası, “Çok kaliteli bir takımla karşılaştık. Kendi sahasında yenilmesi zor bir rakipti. Kararlıydık ve bu sayede son dakikalarda gelen golle kazandık. Güzel bir galibiyet oldu. Elimden gelen ne varsa bu kulübe vermeye çalışıyorum” açıklaması yaptı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...