Fenerbahçe ışıl ışıl: Hatayspor'u kolay geçti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Fenerbahçe ışıl ışıl: Hatayspor'u kolay  geçti

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sarı Kanaryalar 7’de Szymanski, 15’te Osayi’nin golleriyle iki farkı yakaladı, rahatladı. Dzeko gollerine devam ederken İrfan Can Kahveci zekâ ürünü frikiğiyle gözlerin pasını sildi. Hatay’a Ghoulam ve Aabid’in klas golleri yetmedi

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Derbi, önceki gün Galatasaray’ın galibiyetiyle sonuçlanmış, sarı kırmızılılar maç fazlasıyla liderlik koltuğuna kurulmuştu. Ligin dikkat çeken takımlarından birisini, efsane kalecisi Volkan Demirel’in Hatayspor’unu evinde ağırlayacak olan Fenerbahçe, önceki haftalarda olduğu gibi koltuğu geri alabilecek miydi, 17’de 17 yapabilecek miydi? Bu sorunun cevabını beklemek fazla vakit almadı. Henüz 7. dakikada İrfan Can’ın sola gönderdiği topu Tadic, içeri çevirdi, Szymanski kaleci Erce’den önce dokundu, tabela değişti: 1-0.

BİR KADIKÖY KLASİĞİ

Bu gol, bir Kadıköy klasiğinin tekrarlanmasıydı. Şöyle ki, birincisi Szymanski’nin Kadıköy’de oynanan bütün lig maçlarında skora etki etme alışkanlığını sürdürmesi (Gol ve asist olarak), ikincisi de Fenerbahçe’nin bu sezon oynadığı dokuz maçın beşinde, yani yarıdan fazlasında ilk yedi dakika içinde gol bulmasıydı… Bundan bir yedi dakika sonra da ikinci gol geldi. Atak başlangıcında yine İrfan Can vardı, bu defa sağa verdi, Szymanski ortaladı, savunma karşıladı, Osayi önüne düşen topu ağlara gönderdi: 2-0.

Fenerbahçe ışıl ışıl: Hatayspor'u kolay  geçti

HARİKA İKİ FRİKİK

Zaten maç daha o dakikada bitti. 25’te Dzeko, ceza sahasında Burak tarafından tutulunca hakem Volkan Bayarslan beyaz noktayı gösterdi. VAR incelemesinden ‘ofsayt’ çıktı. 39’da kaleci Erce’nin pasını Fred kaptı, Dzeko’ya aktardı, o da fileleri gördü: 3-0. İkinci yarı Hatayspor biraz daha hareketliydi. Bir harika frikik Ghoulam’dan, bir harika frikik de İrfan Can’dan geldi: 4-1. Uzatmada, Samet’in ikramını Rayane Aabid geri çevirmedi: 4-2. Fenerbahçe bu sezon 17. karşılaşmasını da kazanarak liderlik koltuğunu geri aldı.

REHAVETE KAPILIYORUZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, galibiyete rağmen sitemliydi. Sarı lacivertli çalıştırıcı, “Üç farkı yakaladık, ikinci yarıda rehavet oldu. Rehavete girmemek gerektiğini daha önce de söyledik. Gol aramaya devam etmeliyiz. Bu maçın ikinci yarısından dersler çıkarmamız gerekiyor. Hiç istemediğimiz bir görüntü” serzenişinde bulundu. Hatay’ın çalıştırıcısı Volkan Demirel de, “Bu yenilgide hata bende. Oyun sisteminde yanlış yaptım” sözlerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...