Fenerbahçe, Gaziantep'i kolay geçti

Düzenleyen:
Fenerbahçe, Gaziantep'i kolay geçti

SPOR Haberleri

Kariyerindeki 500. maçına çıkan Hollandalı yıldız 2 gol attı, Kjaer'e de attırdı; 5. dalyasını muhteşem kutladı. F.Bahçe'nin Kartal'ı amansız takibi sürüyor

M.EMİN ULUÇ

Eşikte iki takım... Biri şampiyonluk kovalıyor, diğeri kümede kalmaya çabalıyor. Fenerbahçe’nin yarışı bırakmaya, Gaziantep’in ligden ayrılmaya niyeti yok. Ancak maçın sonucu aslında çoktan belli. Tarihi boyunca Kadıköy’de 1 kez kazanmış Gaziantep, ligdeki son 5 maçında 1 puan almış. Evinde 21 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe ise son 3 resmi karşılaşmasında 11 gol atarak rakiplerini ezmiş. Rakip kaleyi en az bulan takımın, ligin en az pozisyon veren takımına gol atacak hali yoktu ya! Dolayısıyla merak edilen Fenerbahçe’nin kaç golle kazanacağıydı. Kanatları makine gibi çalışan Fenerbahçe’de kaleyi ilk yoklayan Volkan Şen oldu. Sonrasında Alper Potuk girişimde bulundu. Ancak gol perdesini açan RvP’nin akıl dolu pasında kafasını kullanan Kjaer oldu: 1-0.
RvP böyle istedi
Golden sonra açılan Fenerbahçe, panik halde savunan Gaziantep kalesinde pozisyon bulmakta zorlanmadı. Ancak, önce RvP, Karcemarskas’a takıldı, ardından Alper Potuk altı pastan kafayı auta vurdu ve ilk yarı 1-0’la tamamlandı. Soyunma odasında nasıl bir motivasyon konuşması gerçekleştiyse sarı-lacivertliler sahaya fırtına gibi döndü. Antep’in atarı yoktu da, Fenerbahçe’nin de işini riske atmaya niyeti yoktu. İlk golün asistini yapan RvP, 48’de kale sahasındaki müthiş çalımlarının ardından Türkiye kariyerindeki en klas golüne imza attı: 2-0. 65’te Alves’in füze görünümlü frikiği üst direkte patlarken, maçın skorunu ilan eden isim RvP'ydi. Hollandalı yıldız 81’de Nani’nin ortasına kafayı vurdu ve 2 gol, 1 asistle zaferin baş mimarı oldu: 3-0.

RvP KANATLANDI

F.Bahçe'nin sezon boyunca bir türlü tam randıman alamadığı forveti Robin van Persie, Nani'nin forvet arkası oynamaya başlamasıyla birlikte adeta coştu. Ligde son üç haftada 4 gol atıp 2 de asist yapan Hollandalı yıldız kalitesini geç de olsa tam anlamıyla göstermeye başladı. Rvp ligde toplam 14 gol 3 asiste ulaştı. Az gol yemesi övülen fakat gol yollarındaki yetersizliği hayli eleştiri alan F.Bahçe de bu tılsım değişiklikten sonra rakip fileleri havalandırmaya doymaz oldu. Sarı Kanarya lig ve kupa olmak üzere son 4 resmi maçında 14 gol atarken sadece 1 gol (Mersin İY) yedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...