Fenerbahçe-Galatasaray derbi notları

Fenerbahçe-Galatasaray derbi notları
SPOR Haberleri

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesi aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı 2 takımını karşı karşıya getirecek.

Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinde 19 yılı kapsayan son 40 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece 3 kez yenilgi yüzü gördü. Söz konusu dönemde Fenerbahçe öne geçtiği 19 maçtan, Galatasaray ise 9 karşılaşmadan galip ayrıldı, 9 maç da berabere sonuçlandı. nbsp;


En pahalı iki takım karşı karşıya
720 milyon TL'lik derbi
Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen F.Bahçe-G.Saray mücadelesi aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı 2 takımını karşı karşıya getirecek. Transfermarkt'ın verilerine göre F.Bahçe'nin piyasa değeri (143.9 milyon euro) 345 milyon TL, G.Saray'ın (157.3 milyon euro) 375 milyon TL. nbsp;


Rakiplerini yorup, sonuca gidiyor
G.Saray 60'tan sonra coşuyor
Galatasaray bu sezon Süper Lig'de 17 gol atarken bu golleri daha çok 61 ile 75. dakikalar arasında kaydetti. Sarı-kırmızılı takım bu zaman aralığında 5 kez fileleri sarsarken, Fenerbahçe'nin aksine en az golü maçların son 15 dakikalık bölümünde buldu.



Biletlere yoğun ilgi
F.Bahçe kongre üyeleri, derbinin kendileri için gişeden satılan biletlerine büyük ilgi gösterdi. Erken saatlerden itibaren gişe önünde toplanmalar başlarken, gerçekleştirilen satışlarda bilet almaya gelenlerin kimlik kontrolleri yapıldı.



Kiğılı: Şansımız yüzde 51
F.Bahçeli yönetici Abdullah Kiğılı, Galatasaray ile Kadıköy'de oynayacakları derbide kendi seyircileri önünde şanslarının yüzde 51 olduğunu söyledi. Kiğılı, "Rakibimizde Muslera ve Sneijder'in olmamasını avantaj olarak değerlendirmiyorum" dedi.



Burak Yılmaz: Kazanmaya gidiyoruz
Organ Bağışı Haftası nedeniyle Türk Böbrek Vakfı'nı ziyareti sonrası derbi hakkında açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz maçı kazanmak istediklerini söyledi. Sarı-kırmızılı futbolcu, "Bu maçlarda golü kimin attığının önemi yok. Kadıköy'e kazanmak için gideceğiz. Tabii ki gol atarsam, takımım da kazanırsa mutlu olurum. Fenerbahçe karşısında aklımızda sadece galibiyet var" diye konuştu. Ziyarette Emre Çolak ve kaleci Eray da bulundu.


KUYT-WEBO-SOW, CİMBOM'U BOŞ GEÇMEDİ
Galatasaray derbisi öncesinde Fenerbahçe forvet hattına güveniyor. Süper Lig'in en skorer golcülerine sahip sarı-lacivertli ekibin, Galatasaray karşısında en büyük kozu golcüleri Kuyt, Sow, Webo ve Emenike olacak. Fenerbahçe'nin hücumdaki etkili 4 isminden Webo (3), Kuyt ve Sow'un (1'er) daha önce Galatasaray'a golü bulunuyor. Emenike ilk kez sarı-kırmızılı takıma karşı bir derbide forma giyecek.


DERBİDE 2 BİN 200 POLİS GÖREV YAPACAK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yarınki F.Bahçe-G.Saray derbisi için, "İnşallah derbiye yakışır centilmenlik içerisinde, futbola, spor ruhuna, her 2 güzide takımımıza yakışır bir müsabaka arzu ediyoruz" diye konuştu. Mutlu, "2 bin 200 polis memuru ve bin 50'de özel güvenlikçi planlaması yaptık. Burada en önemli şey; kulüplerimizle birlikte takımlarımıza ve özellikle taraftarlarımıza düşen yaklaşımlardır. Taraftarlarımızın hassasiyetlerine güveniyorum" dedi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...