Fenerbahçe, evinde Başakşehir'i 4-1 mağlup etti

Düzenleyen:
Fenerbahçe, evinde Başakşehir'i 4-1 mağlup etti

SPOR Haberleri

Sarı kanarya, kritik maçta Başakşehir'i Kadıköy'de devirdi. Mahmut'un golüyle geri düşen Fener, Nazım'la beraberliği sağladı. Tisserand galibiyeti, Gustavo ve Mert Hakan farkı getirdi. Hakem Bahattin Şimşek, Başakşehir'den Rafael, İrfan Can ve Okan Buruk'a kırmızı kart gösterdi

EMİN ULUÇ

Bulut’tan yeni sistem
Kalesi Kadıköy’deki son 3 maçını kaybeden Fenerbahçe, 4 haftadır galibiyete hasret son şampiyon Başakşehir’i konuk etti. Çok sayıda eksiği olan sarı-lacivertliler sahaya 4-4-2 dizilişiyle çıktı. Sakatlıktan yeni kurtulan Visca’yı yedek soyunduran misafir ekip ise 4-1-4-1 tercihiyle pozisyon aldı. Kendinden emin bir başlangıç yapan Başakşehir’in bu durumu skora yansıtması uzun sürmedi.

Şimşek çakamadı!
Baskılı ve paslı bir oyunla rakip kaleye gitmekte zorlanmayan Başakşehir henüz 6. dakikada duran top organizasyonuyla öne geçerken, Fenerbahçe çaresizce izliyordu. Orta saha üstünlüğünü elinde tutan Okan Buruk’un öğrencileri karşısında, sarı-lacivertliler pas yapmakta dahi zorlanıyordu. Maçın kırılma anı belki de 12’de yaşandı. Bahattin Şimşek, VAR uyarısına rağmen, Gustavo’yu atamadı.

Kartlarla gelen fark
Hasan Ali’nin inanılmaz bir fırsatı harcadığı ilk yarının skorunu, Volkan’ın basit hatasını golle taçlandıran Nazım belirledi. Fenerbahçe, kötü bile denemeyecek oyununa rağmen devreye eşitlikle girdi. İkinci yarıya dengeleri hakem bozdu. Başakşehir’in baskısı direğe takılırken, Rafael, Okan Buruk ve İrfan Can peşpeşe atıldı. Hocasız ve 9 kişi kalan rakip karşısında Fenerbahçe farka koştu.

Fenerbahçe, evinde Başakşehir'i 4-1 mağlup etti

KRİTİK GOLLER ATTILAR
Savunma bakanları!

İki haftadır ligde mağlup olan F.Bahçe dün akşam da Başakşehir'e puan kaptırsaydı çok kritik bir döneme girecekti. Geri düşen takımda önce sağ bek Nazım, sonra da stoper Tisserand attıkları gollerle muhtemel kaosu önledi.

İLKLERİ YAŞADILAR
-Yeni transferlerden Nazım Sangare, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı. 
-Önceki haftalarda hayli eleştiri alan Marcel Tisserand da dün akşam siftah yaptı. 
-Gustavo bu sezon ilk defa ağları havalandırırken takımını rahatlatan oyuncu oldu.

Başakşehir'i 4-1 mağlup eden Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde rakibine karşı en farklı galibiyetini aldı. 

Fenerbahçe, evinde Başakşehir'i 4-1 mağlup etti

EROL BULUT: SİSTEM KURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Yenilik zaman alıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut maçı değerlendirirken, "Kalemize gelen ilk top yine gol oldu, şanssızlık. Futbolcularımız maçı hiç bırakmadı. Mücadelemizi gösterdik. 8-9 eksiğimiz var. Yedek kulübesinde Sosa, Gökhan Gönül sakattı. Değişiklik alternatifimiz yoktu. Elimizdeki arkadaşlarla mücadele ettik. 3 puanı aldık ve bunu hak ettik" sözlerini kullandı.

Bize küfrettiler
"Fenerbahçe taraftarı haklı olarak hücum ve baskılı oyun istiyor. Herkes galibiyet istiyor ama en çok ben ve oyuncularım istiyor. Bazen olmuyor" diyen Bulut, "Önümüzde bir süreç var. Çalışacağız. Medyanın cümlelerini, kelimelerini ağzıma almak istemiyorum. Küfür işittik. Yeni bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Bu bir süreç. Zaman alıyor" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe, evinde Başakşehir'i 4-1 mağlup etti

ALİ KOÇ'TAN İKAZ
Gerekirse bana kızın 

F.Bahçe Başkanı Ali Koç, "Maçı bileğimizin hakkıyla kazandık. Kartlar olana kadar zaten 2-1 öndeydik" derken, "Kötü sonuçlardan sonra hocamız, oyuncularımız yerden yere vuruluyor, ciddi öz güven kaybına uğruyorlar. Aile havası bozuluyor. Birine kızacaksanız bana kızın, onlara değil" açıklaması yaptı.

NAZIM MUTLULUKTAN UÇUYOR
Gurur duyuyorum

F.Bahçe'nin beraberlik golünü atan Nazım Sangare, "Bu maç bizim için inanılmaz önemliydi. Fenerbahçe'de ilk golümü attığım için de gurur duyuyorum. Çok güzel bir his. Benim için çok güzel bir şey" sözlerini kullandı.

THIAM UMUT SAÇTI
Daha iyi olacağız 

Maçın ardından Fenerbahçeli Mame Thiam, "Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldık. Önümüzdeki 10 günlük boşlukta çok çalışıp daha iyi yerlerde olacağımızı düşünüyorum. Herkes yüzde 100'ünü vermek zorunda" dedi. 

MERT HAKAN: BEKLENTİLERİ BİLİYORUM
Yapamazsam giderim

F.Bahçe'nin orta sahası Mert Hakan Yandaş, "Kazanacağımıza çok inanmıştık. Çok şükür kazandık. Benden beklentilerin farkındayım. Bu camiaya hizmet edemeyeceğimi anlarsam giderim" sözlerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...