Fenerbahçe derbi yarasını Gençlerbirliği karşısında sardı

Fenerbahçe derbi yarasını Gençlerbirliği karşısında sardı

SPOR Haberleri

Evinde fire vermeyen sarı-lacivertliler, Ankara ekibini geçen sezon olduğu gibi yine iki penaltı golüyle yıktı.

Saracoğlu'ndaki son 26 maçında 23 galibiyet, 3 beraberlik alan Fenerbahçe, 11 sezondur Kadıköy'de puan vermediği Gençlerbirliği karşısına mutlak favori olarak çıktı. Ama Galatasaray mağduru sarı-lacivertlilerin Beşiktaş derbisi öncesi çok daha etkili bir oyun çıkarmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Gerçi Saracoğlu tribünleri o alışılmış doluluğundan çok uzaktı ama maçı izlemeye gelenler de kısa sürede isyan etti. Zira topla oynama oranlarında rakibine bariz üstünlük sağlayan Fenerbahçe, bal yapmayan arı görüntüsü çiziyordu. Öyle ki, sarı-lacivertlilerin ilk gol tehlikesi 37'de geldi. Ancak Sow'un kafa vuruşunda top Dahlin'in eldivenlerinde eridi. 40'ta ise kornerden gelen topa Kuyt kafayı vurdu ama Dahlin bu sefer de kalesini gole kapadı. Tribünde memnuniyetsiz homurtular yükselirken ilk yarı sona erdi.

Kuyt ipten aldı

Artık soyunma odası konuşması mıdır, taraftar korkusu mu bilinmez ikinci yarıda bambaşka bir Fenerbahçe vardı sahada. İlk düdükle birlikte yüklendi sarı-lacivertliler Başkent ekibinin kalesine. 50'de Alper Potuk soldan taşıdığı topla ceza sahasına daldı, Hakan Aslantaş'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Penaltı için topun başına geçen Emre kaleciyle meşin yuvarlağı farklı köşelere yolladı: 1-0. Bu golün coşkusuyla temposunu artıran Fenerbahçe, üst üste pozisyonlar yakaladı ancak fark bir türlü açılmadı. 76'da Sow'un aşırtma vuruşunda Dahlin'i geçen topa kale çizgisinde Tosic ayak koydu, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp yeniden çizgiye inerken Ahmet Yılmaz tehlikeyi uzaklaştırdı. Bu tehlikeyi savuşturmanın heyecanıyla atağa kalkan Gençlerbirliği 81'de Antal'la skoru eşitledi: 1-1. Ancak golden sonra oyuna dahil olan Emenike'nin 86'da kazandırdığı penaltıyı ağlara yollayan Kuyt Fenerbahçe'yi ipten aldı: 2-1.
M. EMİN ULUÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...