Fenerbahçe çok özlemiş! 9 sene aradan sonra gelen kupa

- Güncelleme:
Fenerbahçe çok özlemiş! 9 sene aradan sonra gelen kupa

Spor Haberleri

Süper Lig’i kaybeden Sarı Kanaryalar Batshuayi’nin iki golüyle kazandı. Dokuz senedir ligde ve kupada şampiyon olamayan Fenerbahçe’nin hasreti nihayet sona erdi

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Kaçırdığı şampiyonluğun tesellisini arayan Fenerbahçe, ligde iki maçta da devirdiği Başakşehir karşısında favori olduğu mücadeleye fırtına gibi girdi. Henüz ilk dakikada Arda Güler, rakip yarı sahada kaptığı topu Batshuayi’ye aktardı, Belçikalı için tabelayı değiştirmek zor olmadı: 1-0. Sarı lacivertliler, Arda Güler liderliğinde kusursuz bir oyun oynarken, Başakşehir savunması inanılmaz hatalarla gole vize çıkarıyordu.

VALENCİA'YA RAĞMEN

Ligin gol kralı Valencia inanılmaz fırsatları saç baş yoldururcasına harcamasa maç ilk yarıda kopacaktı. Ekvadorlu’nun aksine Batsman günündeydi. Belçikalı, 29’da Arda’nın başlatıp Arao’nun devam ettirdiği pozisyonda, kaleci hatasını affetmedi: 2-0. Emre Belözoğlu, takımını oyuna sokabilmek adına sıra dışı bir hamleyle 34’te üç oyuncu birden değiştirdi. Ancak Fenerbahçe bu durumdan pek etkilenmedi.

ARAO VERİMLİYDİ

Arda, Ferdi ve Batshuayi’nin coşkulu oyununa, Arao da katıldı. Sambacı, Fenerbahçe’deki en verimli oyununu sergilerken, İrfan, Zajc ve Valencia bu gruba ayak uyduramadı. Başakşehir’de ise sadece Deniz’in cılız çabaları vardı. Fenerbahçe, Türkiye Kupası’ndaki 61. finalde 7. defa zafere ulaşırken, Ali Koç dönemindeki ilk kupasını kaldırmış oldu. Sarı lacivertliler, Başakşehir’in Avrupa hayaline kan doğrarken, Konferans Ligi’nde nispeten zayıf takımlarla karşılaşma avantajı elde etti.

 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...