Fenerbahçe Avrupa'nın devlerini solladı

Fenerbahçe Avrupa'nın devlerini solladı

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftayı 22 puanla lider kapatan Fenerbahçe, aynı zamanda gol yollarında da çok başarılı bir sezon yaşıyor.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftayı 22 puanla lider kapatan Fenerbahçe, aynı zamanda gol yollarında da çok başarılı bir sezon yaşıyor. Ersun Yanal yönetiminde Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 9 karşılaşma 21 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösteren Fenerbahçe, bu alanda Avrupa'nın birçok devini de geride bırakmış durumda.Teknik direktör Ersun Yanal'ın da en iyi kariyer başlangıçlarından birini gerçekleştirdiği Fenerbahçe, ligde attığı 21 golle, Avrupa'nın büyük liglerinde dünyaca ünlü yıldızların oluşturduğu birçok takımı gol sayısı bakımından geride bırakmayı başardı. Sarı-lacivertli takım 9 lig maçında 21 gol atarak, Arsenal (20 gol), Chelsea (16 gol), Manchester United (14 gol), Paris Saint Germain (20 gol), Monaco (20 gol), Real Madrid (20 gol), Napoli (20 gol), Milan (16 gol), Juventus (18 gol), Benfica (13 gol) ve Porto'yu (18 gol) solladı.
GOL SAYILARI, GOL ORTALAMALARI... nbsp;
Avrupa'nın büyük liglerinde mücadele edip Fenerbahçe'den daha çok gol atan takımlar arasında ise Dortmund, B.Münih, Leverkusen, Hoffenheim, Hamburg, Barcelona, Atletico Madrid, Roma ve Inter yer alıyor. Fenerbahçe, gol sayısı olarak Avrupa'da 10. sırada yer almasına rağmen, liglerde oynanan maç sayısı farklılıklarını göz önüne aldığımızda, gol ortalaması açısında daha da iyi bir konumda kendine yer buldu.
FENERBAHÇE 8'İNCİ OLDU nbsp;
Attığı 21 golle 2.33'lük gol ortalamasına sahip olan Fenerbahçe, bu kategoride ise 8. sırada kendine yer buldu. Fenerbahçe'yi geride bırakan takımlar ise Barcelona, Dortmund, Hoffenheim, Manchester City, Atletico Madrid, Roma ve Inter...Elinde Emenike, Sow, Kuyt ve Webo gibi 4 önemli golcü oyuncu bulunan Ersun Yanal, ligin aynı zamanda forvetlerden en iyi verimi alan teknik direktörü olmayı da başardı. Sarı-lacivertli takımın Spor Toto Süper Lig'de attığı 21 golün 16 tanesi bu 4 golcü oyuncudan geldi. Kuty ve Sow'un beşer golü bulunurken, Webo ve Emenike de üçer gole sahip bulunuyor.(sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...