Fenerbahçe Ankaragücü deplasmanında işi ilk yarıda bitirdi, 3 puan Batshuayi, İrfan Can ve Rossi'den

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fenerbahçe Ankaragücü deplasmanında işi ilk yarıda bitirdi, 3 puan Batshuayi, İrfan Can ve Rossi'den

SPOR Haberleri

Süper Lig'in 10. haftasında Ankaragücü ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Son 2 deplasman maçını kazanamayan Fenerbahçe, şiddetle puana ihtiyacı olan Ankaragücü'nün konuğu olduğu maçı 3-0 kazandı. Kapalı gişe oynanan maçın biletleri günler öncesinden tükendi, Ankaragücü taraftarı umduğunu bulamadı. Fenerbahçe 2. dakikada Batshuayi ile öne geçti, 25'te İrfan Can Kahveci farkı 2'ye çıkardı. Tabelayı 90+1'de Diego Rossi belirledi. Ankaragücü'nün ilk yarıda 2 golü ofsayta takıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi, Fenerbahçe zorlu deplasmanda 0-3 kazanarak puanını 20 yaptı. Jorge Jesus'un takımı kendisinden küçük takımları parçalamaya devam ediyor.

ANKARAGÜCÜ - FENERBAHÇE 0-3 ÖZET İZLE

Ligde oynadığı son maçta VavaCars Fatih Karagümrük'ü 5-4 mağlup eden sarı-lacivertliler, MKE Ankaragücü deplasmanında galip gelerek yoluna kayıpsız devam ediyor.

Teknik direktör Jorge Jesus'un öğrencileri, ligde 1 maç eksiğiyle haftayı 20 puanla tamamladı.

Jorge Jesus maçtan önce "Çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum. Türkiye'de kolay maç yok. Ama kalitemizle 3 puanı alacağımızı düşünüyorum" demişti.

Portekizli hocanın dediği gibi oldu ve 9 maçta 28 gol atan Fenerbahçe zirve yarışını sürdürdü.

Fenerbahçe Ankaragücü deplasmanında işi ilk yarıda bitirdi, 3 puan Batshuayi, İrfan Can ve Rossi'den

BATSHUAYİ SON 6 ŞUTTA 5 GOL ATTI

2. dakikada Fenerbahçe rakip ceza sahası dışı sol çaprazdan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Lincoln’un ortasında Serdar Aziz’den seken topu tamamlayan Batshuayi meşin yuvarlığı ağlarla buluşturdu. 0-1

19. dakikada sol kanattan Emre Kılınç’ın pasında topla buluşan Sowe’nin ceza sahası yayı dışından çektiği şutta, top üstten dışarıya çıktı.

25. dakikada Valencia orta sahada kaptığı topu İrfan Can Kahveci ile buluşturdu. Rakip ceza sahası dışından bekletmeden vuruşunu yapan İrfan’ın şutunda top ağlarla buluştu. 2-0

26. dakikada MKE Ankaragücü'nde Beridze'nin sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Sowe'un vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Hakem Halil Umut Meler, VAR'ın uyarısıyla ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

42. dakikada Serdar Aziz’in pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Szalai’nin şutunda top az farkla üstten dışarıya çıktı.

Fenerbahçe Ankaragücü deplasmanında işi ilk yarıda bitirdi, 3 puan Batshuayi, İrfan Can ve Rossi'den

FENERBAHÇE'DE 5 EKSİK

Fenerbahçe, MKE Ankaragücü deplasmanında 5 oyuncusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Joshua King, Willian Arao, Miha Zajc, Mert Hakan Yandaş ve Luan Peres, zorlu deplasmanda forma giyemedi.

Öte yandan Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Ferdi, kart görmesi durumunda Medipol Başakşehir müsabakasında takımını yalnız bıraktı.

https://twitter.com/Ankaragucu/status/1582036255386505216

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1582038803509694466

GÖKHAN AKKAN: FENERBAHÇE'Yİ YENECEĞİZ

Ankaragücü'nün milli kalecisi Gökhan Akkan, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında yarın Fenerbahçe karşısında 3 puan almak istediklerini söyledi.

Transferin son günü Çaykur Rizespor'dan kiralanan 27 yaşındaki kaleci, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin çok iyi bir takım olduğunu dile getiren Gökhan, "Son dönemde aldığımız galibiyetler bizim için önemli. Son maçta aldığımız 3 puanla bir iki basamak daha yukarı çıktık. Biraz takıma geç katıldım ama herkes çok çabuk kaynaşmamı sağladı. Son haftalarda gelen iki galibiyet bize moral verdi. Fenerbahçe'yi de yenerek hak ettiğimiz sıralara doğru çıkmak istiyoruz." dedi.

Ligin en golcü takımına karşı oynayacaklarını da hatırlatan sarı-lacivertli kaleci, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Değerlendirmeleri, analizleri yaptık. Hücuma nasıl engel oluruz, çalıştık. Fenerbahçe çok formda bir takım. Maça iyi hazırlandık." diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...