Fenerbahçe altyapıda İspanyol devini örnek alacak

Fenerbahçe altyapıda İspanyol devini örnek alacak

SPOR Haberleri

Aziz Yıldırım'ın en büyük projelerinden olan Gebze'de kurulacak Fenerbahçe Akademisi, Barcelona'nın alt yapısı La Masia sistemiyle çalışacak

M.Emin ULUÇ 
Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'la birlikte Türk futbolunda yeni bir çığır daha açmak için hazırlıklara başladı. Yıllardır transferlere milyonlarca avro harcayan, gelen her hocayla birlikte kadro yapısını ve oyun kurgusunu değiştirmek zorunda kalan Fenerbahçe artık Barcelona gibi kendine has bir model oluşturacak. Geleceğin Fenerbahçesi için ilk adımlar, Gebze alınan 200 dönümlük araziye kurulacak Fenerbahçe Akademisi'nde atılacak. Başkan Aziz Yıldırım görevi bırakmadan önce bu hayalini gerçekleştirmekte kararlı olduğu için çalışmalar büyük bir hızla sürdürülüyor. Yıldırım'ın bu konuda görevlendirdiği altyapı koordinatörü Müjdat Yetkiner ile Şenol Çorlu, en iyisini yapabilmek adına dünya devlerinin tesislerini inceliyor. Şu ana kadar İspanya'da Barcelona, Real ve Atletico'nun, İtalya'da Milan ile Juventus'un tesislerini inceleyen ikili Fransa, Almanya, İngiltere ve Portekiz'deki çalışmalarını tamamladıktan sonra kapsamlı bir rapor hazırlayacak ve çalışmalar buna göre başlayacak.
Aynı sistem üzerinden eğitim
Oluşturulacak modellemede ile Fenerbahçe Akademisi'nde eğitim gören tüm yaş grupları A takımla aynı sistem üzerinden eğitim alacak. Hocaya göre transfer ve sistem dönemi sona erecek, takım formasyonuna uygun oyuncular transfer edilecek. Alt yapıdan gelen tüm oyuncular hiçbir zorluk çekmeden A Takım'a uyum sağlayabilecek. Konuyla yakından ilgilenen Sportif Direktör Giuliano Terraneo, “Bir kulübün altyapısı olmadan uzun süre ayakta kalması çok zor. Hele ki, uluslararası alanda başarı hedefleniyorsa güçlü bir alt yapı şart. Yapılan her transfer ekstra bir maliyettir. İtalya'daki takımlar altyapıdan yetiştirdikleri oyuncularla hem transfer harcamalarını düşürür hem de satışlarda önemli paralar kazanır. Bu büyük emek ve zaman isteyen bir süreç. Ancak sistem bir kere işlemeye başladıktan sonra sıkıntı yok. Fenerbahçe'de bunu gerçekleştirecek potansiyel var” sözleriyle Yıldırım'ın hayaline verdiği desteği dile getirdi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...