Fenerbahçe 100-80 Beşiktaş Sompo Japan

Düzenleyen:
Fenerbahçe 100-80 Beşiktaş Sompo Japan

SPOR Haberleri

Spor Toto Basketbol Ligi 23. hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan’ı konuk eden Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, mücadeleden 100-80 galip ayrıldı. Bu sonuçla ligdeki 17. galibiyetini elde eden Fenerbahçemiz, puanını da 40’a yükseltti.

Takımımızın yıldız oyuncularından Ali Muhammed 23 sayı, 12 ribaund ve 10 asistle triple-double yaptı. Ayrıca Udoh 16, Bogdanovic 15, Kalinic de 11 sayıyla çift hanelere ulaştı.

Karşılaşmayı Asbaşkanlarımızdan Ozan Balaban, Kadın Basketbol Takımımızın antrenörü George Dikeoulakos, oyuncularımızdan Jantel Lavender ve Marissa Coleman ile Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar da izledi.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan mücadeleye Takımımız, Ali Muhammed, Bogdan Bogdanovic, Luigi Datome, Pero Antic, Ekpe Udoh ilk beşiyle başladı.

Takımımız ilk hücumunu değerlendiremezken, Beşiktaş ise ilk hücumunu Culpepper ile değerlendirdi: 0-2. Ali Muhammed’in üçlüğü ve Udoh’un turnikesiyle skor üstünlüğünü eline geçiren Fenerbahçemiz, Bogdanovic’in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği sayıyla skoru 8-4 yaptı (07:58). Hücum paylaşımlarını istediği şekilde sahaya yansıtan Fenerbahçemiz, savunmada ise agresif bir oyun sergiledi ve televizyon molasını Udoh ve Antic’in basketleriyle 15-7 önde geçti (04:39). Son bölümünde de rahat atışlar bulan Takımımız, periyodu 26-14 önde tamamladı.

Dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynayan Fenerbahçemiz, ikinci periyottaki ilk üçlüğünü A. Muhammed’in, ikinci üçlüğünü ise Bogdanovic’in elinden buldu ve skor farkını 16 sayıya çıkararak skoru 34-18 yaptı (08:21). Bu bölümde savunma sertliğini yükselten ve boyalı alanda etkili olmaya çalışan siyah Beyzalı ekip ise Elonu ve Lampe’yle sayılar üreterek skor farkını 12 sayıya çekti. Culpapper’in üçlüğüyle skoru 34-25’e getiren siyah beyazlı ekibin serisini ise A. Muhammed’in üçlüğü bozdu: 37-25. Konuk ekip, ilk yarının bitimine 2 dakika 12 saniye kala farkı 10 sayıya indirince koş Obradovic’ten mola geldi (39-29). Mola dönüşü karşılıklı basketlerle süren oyunda Melih ve A. Muhammed’in arka arkaya bulduğu üçlükler farkı tekrar 10 sayının üzerine çekti: 47-31. Kalan bölümde de aradaki fark değişmedi ve Fenerbahçemiz soyunma odasına 49-33 önde gitti.

İlk yarı skor dağılımımız; A. Muhammed 14, B. Bogdanovic 13, E. Udoh 9, M. Mahmutoğlu 5, N. Kalinic 5, P. Antic 3.

İkinci yarıya Melih ve A. Muhammed‘in üçlüğüyle giren Fenerbahçemiz, Udoh ve Bogdanovic’in basketleriyle 56-33 öne fırladı (08:40). Datome’nin isabetli serbest atışlarının ardından Kalinic’in kaydettiği üçlük Takımımızın serisini 12’ye yükseltti. İkinci yarıdaki serisini Datome’nin üçlüğüyle 15’e yükselten Obradovic’in öğrencileri televizyon molasına 64-33 önde gitti. Mola dönüşü Udoh’la farkı 34 sayıya çeken Takımımız, kalan bölümde oyununu rakibine tam anlamıyla kabul ettirerek rahat bir performans sergiledi ve final periyoduna 83-52 önde girdi.

Etkili oyununu final periyoduna taşıyan ve Ricky Hickman’la skoru 84-55 yapan Fenerbahçemiz, Udoh ve Melih’le basketlerine devam ederek periyodun ikinci bölümüne 91-63 önde girdi. Bu bölümde Culpapper ve Doğan Şenli’yle sayılar bulan siyah beyazlı ekip farkı 18 sayıya indirse de Egehan’ın üçlüğü skoru 94-73 yaptı. Konuk ekibin basketlerine Berk’in üçlükleriyle karşılık veren ve 100 sayıya ulaşan Obradovic’in öğrencileri rakibini 100-80 mağlup etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...