Fener parçaladı

Düzenleyen:
Fener parçaladı

SPOR Haberleri

Son şampiyona 22 sayı fark atan Sarı Kanarya seride 2-0 öne geçti. Final-four'a bir galibiyet kaldı. 3. maç 19 Nisan'da İspanya'da oynanacak

UĞUR AKTAN

Fenerbahçe Euroleague çeyrek final ikinci maçında Real Madrid'i 100-78'lik skorla geçti ve İspanya'ya taşınan seride 2-0 öne geçti. Karşılaşmaya ilk maçtaki tutuk başlangıcının aksine Datome'nin sürüklediği akıcı hücumlarla start veren temsilcimiz, Dixon ve Udoh'un basket faulleriyle ilk çeyreğin bitimine 5 dakika kala gelen Real Madrid molasına 18-8 önde girdi. Mola sonrasında faul problemine giren Gustavo Ayon'un yerine oyuna giren Willy Gomez'in savunma zaafından da faydalanan Obradovic'in ekibi ilk çeyreği 27-14 üstün geçti. İkinci periyotta Udoh ile pota altındaki sertliğini arttıran Fenerbahçe, Nikola Kalinic'ten de ekstra hücum katkısı alınca Pablo Laso'nun ilk yarının bitimine 05.33 kala gelen molasına 43-17'lik farklı skorla gidildi. Çeyreğin sonunda faul hakkımızın dolmasıyla savunma direncimiz düşerken, ilk yarı 54-29'luk Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.  
Berlin'e tek maç kaldı
İkinci yarıya savunmasını sertleştirerek başlayan Real Madrid, henüz 3 dakika dolmadan faul hakkını bitirdi. Bu avantajla sıklıkla serbest atış çizgisine giden Fener, taraftarının da desteğini arkasına alınca son çeyreğe 76-48'lik galibiyetle girdi. Dördüncü periyotta topu ve süreyi iyi kullanan temsilcimiz son bölümünde Berk Uğurlu ve Egehan Arna gibi gençlerin oynadığı karşılaşmadan farklı galibiyetle ayrıldı ve Berlin'de yapılacak final-four için dev bir adım attı: 100-78. Serinin 3. maçı 13 Nisan'da İspanya'da oynanacak ve sarı-lacivertli temsilcimize dörtlü final için tek galibiyet yetecek. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...