FEDA dedi CEFA çekti şimdi SEFA sürüyor!

Düzenleyen:
FEDA dedi CEFA çekti şimdi SEFA sürüyor!

SPOR Haberleri

Kara Kartal, göçebe bir hayatın ardından gelen şampiyonluk sonrası ÜÇÜNCÜ YILDIZA adım adım yaklaşıyor. Hem de başarı için yapılması

TT Arena’daki Galatasaray galibiyeti sonrası saha içinde fotoğraf çeken bir kişi vardı. O kendi çizdiği mutluluğun son halini resmeden Şenol Güneş’ti… Abidin Dino kendisine “Bana mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?” diyen Nazım Hikmet’e mutluluğun resmini yapmamıştı ama şiirle anlatmıştı! Şenol Güneş de bu güzel karenin anlam ve öneminin kötü günlerde daha iyi anlaşılacağı düşüncesiyle fotoğraf çektiğini söyledi. Aslında bu fotoğrafa bakması gerekenler 10 puan geride olan Galatasaray ile 12 puan gerideki Fenerbahçe’ydi.
Motorları maviliklere…
Geçen sezon motorları maviliklere süren ve geçen haftadan itibaren Edip Akbayram’ın söylediği şarkıyı dillerinden düşürmeyen siyah-beyazlılar TT Arena’da da aynı havadaydı. ‘Motorları maviliklere sürmek’ şampiyonluk demekti. Çünkü geçen sezon göçebe bir hayatın ardından gelen mutlu sonda kutlamalar motorları maviliklerden Vodafone Arena’ya sürmeyle taçlandırılmıştı. Şimdi de aynı hava var ama sütten ağzı yanan Kartal şampiyonluğu üfleyerek tatmak istiyor. Temkinli davranan Kartal’ın 22 haftalık dilimde rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’ye ciddi dersleri var. Tabii anlayana...
2 yanlış çok doğru!
O kadar çok doğrunun biraraya gelmesi sonucu oluşan tabloda neler yoktu ki! Yönetimin maddi anlamdaki doğru planlaması ve yapılanması sonrası, futbolun doğru kişiye teslimi (Şenol Güneş), hücum futboluna ağırlık verilmesi, göze hoş gelen oyunun sergilenmesi (derbiler hariç), taraflı tarafsız herkesin takdirinin kazanılması ki belki de en önemlisi doğru kadro yapılanması Beşiktaş’a farkı getiren ve lider yapan unsurların öncelikli olanlarıydı. Yanlış hiç mi yoktu! Çoktu! Avucunun içindeki Şampiyonlar Ligi’ni kaybetme, saha ve seyirci avantajına rağmen Ziraat Türkiye Kupası’na veda etme gibi.

3’te 3 yap rahatla!

Şenol Güneş’in zaferle sonuçlanan derbi sonrasındaki açıklamalarında hem temkinli olma hem de öngörü vardı. Beşiktaş’a 3 yıldızı kazandırmak için sona yaklaşan ancak rakiplerin çok önünde olmasına rağmen havaya girmekten kaçınan Güneş, mart ayındaki 3 maça dikkat çekiyor. Tecrübeli teknik adamın hesabına göre içerideki Rize, Kayseri ve deplasmandaki Antalya maçları kazanılırsa bir adım öne geçilmiş sayılıyor. Bu zaman diliminde takipçisi Başakşehir’in Alanya, Konya (D) ve Karabük maçlarının olduğunu hatırlatalım.

Bir frikik uzmanı!

Kim derdi ilk kiralık alındığında sezona damga vuran isimlerin başında geleceğini. Aslında o ilk sinyali Benfica maçında attığı frikik golüyle vermişti. Ve takımına Şampiyonlar Ligi’nde 1 puan ve 500 bin avro kazandıran Brezilyalı yıldız TT Arena’da da frikikte ortaya çıktı. En iyi yaptığı işi yaptı, golünü attı, takımına şampiyonluk yolunda çok büyük bir ivme kazandırdı. Onun ligde 12 maçta 7 gol ve 2 asistlik performansı yol, su, elektrik. Taraftar bonservisinin alınması adına hafta sonunda alışveriş kampanyaları düzenlemişti. Talisca mutlu olduğunu belirtti, bonservisinin alınmasını istedi. Teknik ekip ve yönetim de aynı düşüncede. Tek soru işareti 25 milyon avroluk yüksek ücret.

35 bin izlenme
Spor Toto Süper Lig’in resmi iletişim ve teknoloji sponsoru Turkcell’in taraftar uygulaması GollerCepte üzerinden 22. haftada atılan 25 gol, 92 bin 883 kez izlendi. Talisca’nın golünü ise 35 bin 842 kişi seyretti.

Ahtapot!

Evet Wesley Sneijder sakatlıktan yeni çıkmıştı ve çok az idmanda sahadaydı. Ancak onun adı bile yeterli olabilirdi. Durup durup bir şut atması “maç bitti” anlamına gelebilirdi. Beşiktaş derbisinde futboluyla değil, hırçınlığıyla ve asabiyetiyle ön plana çıkan bir Hollandalı izledik. Sadece onun penceresinden bakıldığında sebebi görülmeyebilir. Sonuç-sebep ilişkisi olarak bakıldığında adres belli: ATİBA HUTCHİNSON. Rakibe “ahtapot” gibi yapışan nefes aldırmayan, top çalan, boş alan bırakmayan bir Kanadalı. Ve bunu nizami sertlik içerisinde yapması ayrı bir yıldırma ve sinirlendirme unsuru. İşte önceki günkü derbide Wesley Sneijder-Atiba Hutchinson eşleşmesinde kazanan Atiba’ydı. 

 

 

Tek rakibimiz Başakşehir
Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak “Derbi galibiyeti bizi sadece şampiyonluk hedefimize yaklaştırdı. Matematiksel olarak büyük bir avantaj yakaladık ama şampiyon olmadık. Başakşehir yok gibi davranılıyor ama aramızda bana göre şampiyonluktaki tek rakibimiz onlar” dedi.
UEFA’dan da kutlama var
Derbiyi takip edenler arasında UEFA da vardı. Beşiktaş’ın TT Arena’da Galatasaray’ı 1-0 mağlup ettiği maç sonrası UEFA Avrupa Ligi’nin sosyal medya hesabından siyah-beyazlı takımın fotoğrafı paylaşıldı ve “Avrupa Ligi’ni de kazanabilir mi?” sorusu soruldu. 
Guti: Harikasın Beşiktaş
 Siyah-beyazlı takımın dünyaca ünlü eski yıldızlarından Guti Hernandez de derbi paylaşımı yaptı. Beşiktaş’ı ve Türkiye’yi unutamayan İspanyol oyuncu sosyal medya hesabından puan durumunun görüntüsünü paylaşıp “Harikasın Beşiktaş” yorumunda bulundu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...