FC Inter 1, AC Milan 0

FC Inter 1, AC Milan 0

SPOR Haberleri

İtalya Serie A'nın 17. haftasında oynanan Milano derbisinde ev sahibi FC Inter, ezeli rakibi AC Milan'ı 1-0 yendi.

Tribünlerin tamamına yakınının dolduğu 80 bin seyirci kapasiteli Giuseppe Meazza Stadı'ndaki karşılamayı hakem Paolo Silvio Mazzoleni yönetti. Mücadelenin ilk yarısında konuk AC Milan, oyunun kontrolünü elinde bulundururken, kırmızı siyahlı takım Balotelli ve Poli ile yakaladığı iki pozisyonu değerlendiremeyince ilk yarı golsüz sona erdi: 0-0. Mücadelenin ikinci yarısı ise iki takımın karşılıklı zayıf ataklarıyla geçerken, son dakikalarda baskısını arttıran FC Inter aradığı golü 86. dakikada buldu. Gelişen FC Inter atağında, ceza sahasının sağından Jonathan'ın yaptığı ortada, topa altıpas üstünde klas bir vuruş yapan Arjantinli golcü Rodrigo Palacio, mavi siyahlı takımı 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda karşılaşmanın da skorunu tayin etti. FC Inter 3 puana uzandı. Bu sonuçla mavi siyahlı takım puan tablosunda puanını 31'e yükseltti ve zirveyi takibini sürdürdü. Kötü bir sezon geçiren AC Milan ise ligde 6. kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Maçın son anlarında oyuncular arasında yaşanan gerginlikte FC Interli Kuzmanovic'i ittiren Sulley Muntari 90+2. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek, oyun dışı kaldı. Karşılaşmaya ev sahibi FC Inter, Handonovic, Jesus, Campagnaro, Rolando, Nagatomo, Jonathan, Taider (Dk. 57 Kovacic), Cambiasso (Dk. 82 Icardi), Zanetti (Dk. 68 Kuzmanovic), Palacio, Guarin on biriyle mücadele ederken, AC Milan, Abbiati, Constant (Dk. 46 Emanuelson), Zapata, Bonera, De Sciglio, Muntari, Poli (Dk. 88 Pazzini), Saponara (Dk. 76 Matri), De Jong, Kaka, Balotelli'den oluşan kadroyla sahada yer aldı.
Bu arada, maç öncesi hakem ve takım kadroları anons edilirken, Interli taraftarların eski futbolcu Mario Balotelli'nin isminin okunduğu sırada yoğun şekilde ıslıklamaları dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...