Favori yine Serena Williams

/ Kaynak: AA
Favori yine Serena Williams

SPOR Haberleri  / AA

Teniste İstanbul'da yarın başlayacak TEB-BNP Paribas WTA Championships'te Serena Williams, şampiyonluğun en büyük favorilerinden

Teniste İstanbul'da yarın başlayacak TEB-BNP Paribas WTA Championships'te mücadele edecek ABD'li ünlü tenisçi Serena Williams, başarılı kariyeriyle dikkati çekiyor. Serena Williams, İstanbul'da da şampiyonluğun en büyük favorilerinden. WTA dünya klasmanın zirvesinde yer alan ve İstanbul'da geçen yılı şampiyon tamamlayan 1981 doğumlu ABD'li sporcu, Grand Slam turnuvalarında teklerde 17 kez şampiyonluk kazandı. Dört farklı grand slam'i de kazanan ve bir kez de olimpiyat şampiyonu olan Serena Williams, Altın Kariyer Grand Slam'ini tamamlayarak, çok büyük bir başarıya imza attı. Ünlü tenisçi, grand slam'de ayrıca çiftlerde 13, karışık çiftlerde de 2 kez mutlu sona ulaştı. Serena Williams, grand slam turnuvalarında ilk olarak 1999 yılında ABD Açık'ta şampiyonluk yaşadı. 2002 yılında Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık'ta, 2003 yılında Avustralya Açık ve Wimbledon'da, 2005 ve 2007 yıllarında Avustralya Açık'ta, 2008 yılında ABD Açık'ta, 2009 ve 2010 yıllarında da Avustralya Açık ve Wimbledon'da mutlu sona ulaşan Serena Williams, 2012 yılında Londra Olimpiyatları ile Wimbledon ve ABD Açık'ta şampiyonluğa uzandı. Serena Williams, bu sene ise Fransa Açık ve ABD Açık'ta kupa kaldıran isim oldu. Kariyeri boyunca teklerde 17 grand slam, 1 olimpiyat ile 39 WTA turnuvasında şampiyonluk elde eden ABD'li sporcu, çiftlerde ise 13 grand slam, 3 olimpiyat ve 6 WTA turnuvası kazandı. Williams, bu şampiyonlukların yanı sıra teklerde 4 grand slam finalinde ise kaybederek ikincilikle yetinme zorunda kaldı. WTA tarafından yıl içinde gerçekleştirilen Brisbane, Miami, Charleston, Madrid, Roma, Bastad, Toronto ve Pekin turnuvalarını birincilikle bitiren ABD'li oyuncu, bu sezon 9.9 milyon dolar para ödülü kazanırken, kariyerinde toplamda ise 51.7 milyon dolar ödülün sahibi oldu.


Victoria Azarenka
Geçen sene İstanbul'a WTA dünya klasmanının zirvesinde gelen 1989 doğumlu Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka, bu sene ise dünya sıralamasında 2. sırada yer alıyor. nbsp;2006 yılından beri mücadele ettiği grand slam turnuvalarında ilk zaferini geçen yıl elde eden Azarenka, bu sezona da grand slam zaferiyle başladı. Avusturalya Açık'ta Li Na'yı yenerek şampiyonluğa ulaşan Belaruslu raket, sezonun son grand slam'i olan ABD Açık finalinde Serena Williams'a kaybetti. nbsp;
Victoria Azarenka, bu yıl nbsp;WTA organizasyonlarından Doha ve Cincinnati'de şampiyonluk yaşadı. Kariyeri boyunca 2 grand slam'in yanı sıra WTA turnuvalarında ise 15 şampiyonluk yaşayan Azarenka, çiftlerde 6 WTA şampiyonluğu, karışık çiftlerde ise 1 olimpiyat, 2 grand slam şampiyonluğu elde etti. Bu yıl 5.8 milyon dolar para ödülünü kazanan Azarenka, kariyerinde ise toplamda 22.6 milyon dolar ödülün sahibi oldu.


Agnieszka Radwanska
WTA dünya klasmanında 4. sırada yer alan 1989 doğumlu Polonyalı Agnieszka Radwanska'nın henüz bir grand slam zaferi bulunmuyor.


Li Na
1982 doğumlu dünya 5 numarası Çinli tenisçi Li Na, iki sene önce Fransa Açık'ı kazanarak grand slam kazanan ilk Asyalı olarak tarihe geçti.


Sara Errani
1987 doğumlu İtalyan tenisçi Sara Errani, grand slam'lerde ve WTA turnuvalarında daha çok çiftlerdeki başarısıyla dikkati çekiyor. Bu sezon Fransa Açık'ta yarı finale yükselen İtalyan oyuncu, ABD Açık'ı 2. turda, Wembledon ve Avusturalya Açık'ta ise 1. turda elendi. Errani, bunun yanı sıra çiftlerde Avusturalya Açık'ı kazanarak, kariyerinde çiftlerde 3. grand slam zaferini aldı.


Petra Kvitova
İstanbul'da ilk kez düzenlenen 2011 yılındaki TEB-BNP Paribas WTA Championships'i kazanan 1990 doğumlu Çek tenisçi Petra Kvitova, 2008 yılından beri grand slam turnuvalarında mücadele ediyor. 2011 yılında Wimbledon'da kariyerinin ilk grand blam'ini kazanan Kvitova, bu sezon Wimbledon'da çeyrek finalde mücadele etti. Fransa Açık ve ABD Açık'ta 3. turda elenen Çek raket, Avusturalya Açık'a ise 2. turda veda etti.


Jelena Jankovic
1985 doğumlu dünya 8 numarası Sırp tenisçi Jelena Jankovic, kariyerinde henüz grand slam şampiyonluğu kazanamadı.


Angelique Kerber
1988 doğumlu Alman oyuncu Angelique Kerber, nbsp;dünya sıralamasındaki ilk 8 tenisçisinin yarıştığı TEB-BNP Paribas WTA Championships'e sakatlığından dolayı İstanbul'a gelemeyen dünya 3 numarası Rus sporcu Maria Sharapova'nın yerine dahil oldu.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...