Fatih Terim'den çarpıcı karar: Volkan'ı bitirdi!

Fatih Terim'den çarpıcı karar: Volkan'ı bitirdi!

SPOR Haberleri

Terim'in yakınları, "Hoca çok bunaldı. Artık Volkan ve Emre'yi milli takımda düşünmüyor" dedi

Milli Takımlar Türkiye Koordinatörü Fatih Terim, yakın çevresine Kazakistan karşılaşması öncesi ve sonrası yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduğunu ve Hollanda maçına Milli Takımı sıfır problemle hazırlamak için radikal değişikliklere gideceğinin sinyalini verdi. Söz konusu değişikliğin ne olabileceği sorusuna Terim'in yakınları, "Hoca da çok bunaldı, Milli Takıma duyulan sempatinin azaldığını ve bazı oyuncular üzerinde çok ciddi baskılar olduğunu bunun da ay-yıldızlı ekibin performansını olumsuz etkilediğini düşünüyor. Hoca, marta kadar olan süreçte Milli Takımı yeniden şekillendirmek adına radikal sayılabilecek çok önemli kararlar alacak" bilgisini verdi. Bu kararın ne olabileceği sorusuna ise aynı kaynak, "Hoca artık Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu'nu sildi" şeklinde izah etti.
Olumsuzluk istemiyorum
Milli Takım'ın her şeyin üstünde olduğunu belirten Fatih Hoca, maçtan sonra da "Bundan böyle her maçımız final atmosferinde oynanacak. Milli Takımı olumsuz etkileyebilecek hiçbir gelişmeye izin vermeyeceğim " diyerek takımdaki tek otoritenin kendisi olduğunun altını çizmişti. Kazakistan galibiyetiyle A Milli Takım'ın potansiyelini keşfettiğini de belirten Terim, "Düşündüğümüz başkaldırı gerçekleşti, büyük dönüşü Kazakistan maçında başlattık. Bunu diğer maçlarda da göstermemiz lazım ama olayların biri bitiyor, diğeri başlıyor" diye üzüntüsünü dile getirdi.
Her türlü hakaret nbsp;

ve küfür vardı!
Kazakistan maçı öncesinde TT Arena'da kendisine yönelik küfürler yüzünden stadı terk eden Volkan Demirel, suç duyurusu için harekete geçti. Güvenlik kamerası görüntülerinden küfreden taraftarları tek tek tespit eden milli kaleci adli mercilere ifade verdi. Volkan, üzerinde Yeni Amasyaspor forması bulunan ve sosyal medyada ilk etapta küfürcü taraftarlardan biri olduğu sanılan Mehmet Kaya'dan şikayetçi olmadı. Milli kalecinin ifadesinde "Her türlü hakaret ve küfür vardı" dediği belirtildi. nbsp;Volkan Demirel'in avukatı Mahir Işıkay, konuyla ilgili spor savcılığının resen bir soruşturma başlatabileceğini dile getirdi. Olayın sadece Volkan Demirel'le ilgili olmadığını, artık bütün sporculara yönelik yapıldığını kaydeden Işıkay, "Bunun mutlaka önlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Dünyanın diline düştük
'Irkçı saldırı'
A Milli Futbol Takımı'nın TT Arena'da ağırladığı Kazakistan'ı 3-1 yendiği maç öncesi kaleci Volkan Demirel'in, kendisine edilen küfürler nedeniyle sahayı terk etmesi, dünya basınında büyük yankı buldu. Dünyanın tanınmış haber ajansları ve spor basını, Volkan'ın sahayı terk etmesini birinci haber olarak gündemlerine taşıdı. İspanya'nın ünlü AS gazetesi "Volkan Demirel'e ırkçı saldırı" başlığıyla olayı duyurdu. Marca ise "Kendi taraftarı tarafından küfür edilen Volkan Demirel sahayı terk etti" ifadelerini kullandı. Reuters de Volkan Demirel'in yaşadığı olayın, Fenerbahçe'nin en büyük rakibi olan Galatasaray'ın stadında gerçekleştiğine vurgu yaptı. Fransa'nın saygın gazetesi L'equipe'in internet sitesinde, "Hakaret edilen Volkan oynamayı reddetti" başlığı yer aldı. nbsp;

Futbolcular Derneği'nden destek nbsp;
Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, Volkan Demirel'e sahip çıktı. Yapılan yazılı açıklamada, "Volkan ve ailesine yönelik tahammül sınırlarını aşacak nitelikte küfür ve hakaretlerin kabulü mümkün değildir. Kamuoyu oluşturularak sporcularımızın itibarsızlaştırılması Türk sporuna ve sporcularına telafisi güç zararlar verecektir. Sinkaflı küfürlere maruz kalan bir sporcunun bu durumu görmezden gelebilmesi mümkün değildir" denildi.
Hasan SARIÇİÇEK-TÜRKİYE GAZETESİ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...