Fatih Terim umut dağıttı

Fatih Terim umut dağıttı

SPOR Haberleri

Oyuncularını tek tek tebrik eden Terim, "Hepinizle gurur duyuyorum. Dünya üçüncüsü bir takıma sahayı dar ettiniz. Böyle oynayalım her takımı yeneriz" dedi

Euro 2016 grup elemelerine çok kötü bir başlangıç yapan ve Fransa şansını zora sokan Milli Takım'ın Hollanda karşısında ortaya koyduğu futbol umut ışığı oldu. Yerden yere vurulan bir takımın, son dünya üçüncüsüne karşı galibiyeti kaçıran takıma dönüşmesinde başrolü oynayan Teknik Direktör Fatih Terim, oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi. Hollanda maçının bitiminde soyunma odasında oyuncularına tek tek sarılan ve teşekkür eden Terim, "Sizinle ne kadar gururlansam az. Dünya üçüncüsü bir takıma sahayı dar ettiniz. Biz böyle oynayalım, her takımı yeneriz. Bu maçı gördükten sonra sesimiz artık daha gür çıkabilir. Hep beraber bir yola çıktık ve finallere gitmek için sözleştik. Deplasmanda Hollanda'ya karşı bu futbolu ortaya koyan takım, grupta içeride-dışarıda her takımı yenebilir demektir. Bu yüzden kimse karamsar olmasın. Türkiye Fransa'da olacak. Ben o ışığı gördüm" diye konuştu. nbsp;
Değişim aşısı tuttu
Hollanda maçındaki futbol, Milli Takım'da yaşanan değişim aşısının tuttuğunu da gözler önüne serdi. Terim, Hollanda ve Lüksemburg maçları için 4 ay önceki kadrodan tam 10 oyuncuyu değiştirdi. Özellikle savunma kurgusu başta kaleci Volkan Demirel olmak üzere büyük oranda yenilendi. Tarık Çamdal, Kaan Ayhan, Bekir İrtegün, Semih Kaya, İsmail Köybaşı, Bilal Kısa, Oğuzhan Özyakup, Adem Büyük ve Mustafa Pektemek kendilerini kadro dışında bulurken, Kazakistan sınavına çağrılan 8 defans oyuncusunun 5'i değişti. Fatih Terim savunmada Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Serdar Aziz'den ise vazgeçmedi. Ayrıca cezası sebebiyle Hollanda maçında oynayamayan Arda Turan'ın yanı sıra Eren Albayrak, Kaan Kaynak ve Enes Ünal da Lüksemburg maçı kadrosuna katıldı. Fatih Terim'in Lüksemburg ile yapılacak hazırlık maçına genç ağırlıklı bir kadroyla çıkması bekleniyor.


Lüksemburg'da yağmur altında idman
A Milli Takım salı günü oynayacağı hazırlık maçı için Lüksemburg'a geçti ve ilk çalışmasını dün akşam saatlerinde yaptı. Sağanak yağmur altında ısınma hareketleriyle başlayan antrenman sınırlı alanda jokerli ve dar alanda çift kale oyun ile devam etti. Caner Erkin, Selçuk İnan, Volkan Şen ve Ozan Tufan kamp otelinde rejenerasyon yaptı. Gurbetçiler oyunculara büyük ilgi gösterirken milliler için poster çekimi de yapıldı. Milliler bu akşam maçın oynanacağı Josy Barthel Stadyumu'nda yapacağı çalışma ile hazırlıklarını tamamlayacak.
HÜSEYİN EROĞUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...