Fas Milli Takımı, Arap dünyasının gururu oldu! Liderlerden tebrik yağıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fas Milli Takımı, Arap dünyasının gururu oldu! Liderlerden tebrik yağıyor

SPOR Haberleri

Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen Fas'a Arap dünyasından tebrik mesajları yağıyor... Tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselen Fas, çeyrek final mücadelesinde 10 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de Portekiz ile karşılaşacak. Fas'ın tarihi zaferi Avrupa'nın pek çok kentinde kutlamaları beraberinde getirdi.

Das Milli Takımı'nın Katar'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda İspanya’yı eleyerek çeyrek finale yükselmesine Arap dünyasından coşkulu tebrik mesajları geldi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kardeş Fas halkını, milli takımlarının çeyrek finale yükselmesinden ve Dünya Kupası’nda bu seviyeye yükselen ilk takım olmasından dolayı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi de sosyal medyada paylaştığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

"Dost Fas Krallığı Milli Takımı’nı Dünya Kupası çeyrek finaline yükselmesi gibi tarihi başarısından dolayı kutluyorum."

ARAP DÜNYASINDAN TEBRİK MESAJLARI

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Muhammed bin Raşid Al Maktum da, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Fas için imkansız yok.. Araplar için imkansızlık yok.. Fas'ın aslan kahramanları sizlerle gurur duyuyoruz, dünya sizlerle gurur duyuyor." ifadeleri ile sevincini paylaştı.

Kuveytli meşhur Kur'an-ı Kerim kârisi ve hatip Mişari Raşid el-Afesi, sosyal medya hesabından yaptığı tebrik açıklamasında, "Büyük Fas.. binlerle tebrik.." ifadelerini kullandı.

Mısırlı sanatçı Ahmed Sadani de, Fas'ın İspanya'ya karşı galibiyetini memnuniyetle karşılayarak, "Fas aslanlarını binlerle tebrik ederim, büyük bir sevinç ve büyük bir zafer. Bizi gururlandırdınız." diye yazdı.

Lübnanlı şarkıcı Nancy Ajram da Fas'ın İspanya'ya karşı kazandığı zaferden duyduğu sevinci Twitter'da şu ifadelerle dile getirdi:

" Fas... kelimeler tükendi, duygularımızı ifade edecek kelime yok, hepimiz muhabbet ve takdirlerimizi sunuyoruz, tebrikler." (AA)

Fas Milli Takımı, Arap dünyasının gururu oldu! Liderlerden tebrik yağıyor

İspanya'nın Granada kentinde yaşayan Fas taraftarları, takımlarının FIFA Dünya Kupası'nda İspanya'yı mağlup etmesinin ardından sokaklarda kutlama yaptı. Taraftarlara polis müdahalede bulundu.

İSPANYA'DAKİ FASLILAR'IN GURUR GÜNÜ

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda İspanya'yı penaltı atışlarında mağlup ederek çeyrek finale yükselen Fas'ın başarısı, İspanya'da yaşayan Faslı futbolseverlerce de kutlandı.

İspanya'nın Barselona ve Madrid kentlerindeki meydanlara toplanan Faslılar, kutlama yaptı. Madrid'deki Sol Meydanı'nı ve Barselona'da La Rambla caddesini kutlama alanı olarak seçen Faslı futbolseverler, "Yaşasın Fas", "Afrika, Afrika" sloganlarıyla şarkılar söyleyip meşale yaktı.

İspanyol polisi olası bir taşkınlığa karşı geniş güvenlik önlemi aldı. İspanya'da yaklaşık 300 bini İspanyol vatandaşı olmak üzere 1 milyondan fazla Faslı yaşıyor.

Fas Milli Takımı, Arap dünyasının gururu oldu! Liderlerden tebrik yağıyor

İSPANYOL BASINI FATURAYI HOCAYA KESTİ

Dünya Kupası'na veda eden İspanyollar ise hüzün yaşadı. İspanyol basını milli takımlarının futbolunu eleştirip, Fas'a penaltılar dahil tek bir gol atamamalarını öne çıkardı.

Marca "Vasat bir İspanya'nın fiyaskosu", AS "Dünya Kupası ayıbı", La Vanguardia, "İspanya daha fazlasını veremiyor, penaltılarda Dünya Kupası'ndan eleniyor", El Pais "Pozisyon yaratmak İspanya'ya yetmiyor ve Fas karşısında Dünya Kupası'na veda ediyor", El Mundo "İspanya penaltılarda toplu felaketle Dünya Kupası'na güle güle diyor" başlıklarını attı.

https://twitter.com/CasaReal/status/1600185134686142465

Diğer yandan İspanya Kralı 6. Felipe, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Burada hiçbir şey bitmedi. Burada, bu Dünya Kupası'nda, önünde uzun bir yol olan bir Milli Takım için her şey başlıyor. İleri gitmeye, rekabete ve mücadeleye devam etmeli. Zafer gelecek." ifadelerini kullandı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "Gurur duyuyorum. Bizi titrettiniz ve gururlandırdınız. Dünya Kupası'ndaki çabanız ve cesaretiniz için teşekkür ederiz." mesajını paylaştı.

Fas Milli Takımı, Arap dünyasının gururu oldu! Liderlerden tebrik yağıyor

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...