Faik Çetiner duyurdu, Hıncal Uluç vefat etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Faik Çetiner duyurdu, Hıncal Uluç vefat etti

SPOR Haberleri

Gazeteci Faik Çetiner, Hıncal Uluç'un hayatını kaybettiğini duyurdu. Çetiner sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda "Hıncal Uluç vefat etti. Uluç ailesinin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Uzun süredir yoğun bakımda olan Türk Sporu'nun önemli isimlerinden gazeteci ve yorumcu Hıncal Uluç, 83 yaşında vefat etti. Ölüm haberini Gazeteci Faik Çetiner sosyal medya hesabı üzerinden verdi. Çetiner;  "Hıncal Uluç vefat etti. Uluç ailesinin başı sağ olsun" dedi.

İki böbreğini de kaybeden Hıncal Uluç, kan zehirlenmesi sebebiyle tedavi altına alınırken bir süre önce kalçasını kırmış ve by-pass ameliyatı olmuştu. Şimdiye kadar 10’a yakın ameliyat geçiren Hıncal Uluç, bir süredir İstanbul’da özel bir hastanede tedavi görüyordu. 

Faik Çetiner duyurdu, Hıncal Uluç vefat etti

ERDOĞAN'DAN ULUÇ İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 83 yaşında hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve spor yorumcusu Hıncal Uluç için başsağlığı mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Vefatını üzüntüyle öğrendiğim, basın dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve yorumcu Sayın Hıncal Uluç'a Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

Hıncal Uluç 1 Kasım 1939, Kilis doğumlu Türk gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusudur. Sabah gazetesinde köşe yazıları yazmakta ve a Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu yapmaktadır. Subay olan babası Fuat Uluç'un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması nedeniyle, üç yaşına kadar anneanne ve teyzesi tarafından büyütülmüştür. Babası Çaldıran'a tayin olduğunda aile tekrar birleşmiştir. Tayinler nedeniyle ilkokula Bandırma'da başlamış, sonra 1950 yılında Kilis'te bitirmiştir. 1952 yılında Antakya'da ortaokula başlamış, geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesinde tamamlamıştır.

1980 yılına kadar Ankara'da kalan Uluç, İngilizce öğrenme hevesiyle İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, bir sömestr sonunda tekrar Ankara'ya dönmüştür. Ankara'ya döndükten sonraki sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmıştır.

Askerden döndüğü 1967 yılında, eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlayan Uluç, 1980 senesinde ise Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelmiştir ve Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazılar yazmaya başladı.

1994 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu topuğundan vurulmuştur. 2004 yılında Antalya Valisi Alaaddin Yüksel hakkında yazdığı yazı nedeniyle, 2008 yılında 1 ay hapis ve 898 TL cezaya çarptırılmıştır.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...