Ersun Yanal: 'Taraftara söz verdik, şampiyon olacağız'

Ersun Yanal: 'Taraftara söz verdik, şampiyon olacağız'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, Kayserispor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Kayserispor karşısında alınan farklı galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal şöyle konuştu: "Yeni yıl sağlık getirsin diliyorum. Rakiplerimizle puan farkını açtık. Fenerbahçe tekrar gücünü ortaya koydu. Rakiplerimizin hepsini ciddiye alıyoruz. Her biri içerisinde ayrı değerleri barındırıyor. Biz ikinci yarıda daha iyi oynayan ve mücadele eden bir takım oluşturmak için buradayız."

"BİZ ŞAMPİYON OLACAĞIZ"
"Biz hep takım oyunu oynayacağımızı söyledik. Oyunun son dakikalarında hafif kopmalar oldu, olmadı değil ama bu normaldir. Takımda golün kimin attığı önemli değildir. Benim tarzım budur. Şu bir gerçek ki Fenerbahçe, taraftarının istediği tarzda oynuyor. Olgun oyuncularla çok daha farklı bir boyut oluşturacağımızı biliyorum. İkinci yarıda daha da fazla gol atan ve daha pozitif bir takım oluşturacağız. Performans kriterlerimiz var, avantajlarımız var. Bunları yerine getireceğiz ve biz şampiyon olacağız."

"TESADÜF OLMADIĞINI GÖSTERDİK"
"Fenerbahçe çok değerli ve karakterli bir takım. Karakter, bir takımı bir yerlere getiriyor. Kırılmalar oldu, kazanacağımız maçlar oldu ve kazandık. Son dakika gollerini üst üste yaptık, tesadüf olmadığını gösterdik. İkinci yarı için referanslarımız gayet kuvvetli."

ERSUN YANAL'IN BASIN TOPLASINDAKİ KONUŞMALARI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 41 puanla lider tamamladıkları sezonun ilk yarısını, farkı daha da artırabilecekleri bir dönem olarak değerlendirirken, ikinci yarıda bu performanslarını devam ettireceklerini söyledi.

Yanal, mücadeleyi ve ilk yarıyı, şöyle değerlendirdi:
"Devreyi puan farklarıyla kapattık. Bana göre daha fazla puan farklarıyla kapatabileceğimiz bir ilk yarıydı. Biz Fenerbahçe olarak belirli performans kriterleri oluşturmuştuk ki bu kriterler maçın ikinci yarısında baskın bir şekilde ortaya çıktı. Bu da son dakikalarda neden maç kazandığımızı hatırlatmış oldu. Bugünkü performanstan dolayı oyuncularımın hepsini kutluyorum. Şu anda kısa bir tatile gidecekler. İkinci yarı Fenerbahçe, şu anda ortadaki puan farkını daha da artırarak şampiyon olacak. Bunu sezon başında da söylemiştik. Takım olarak bu yolculukta şampiyon olmayı hedefliyorduk. Bu hedefi gerçekleştirecek kadroya sahibiz. Çok daha iyi yerlere gelebileceğimizin farklı sinyallerini vermiştik."

Geçen hafta Kardemir Karabükspor deplasmanında aldıkları yenilgiye de değinen Yanal, saha şartlarına vurgu yaparak, "Türkiye'de futbol iyi sahalarda, iyi atmosferlerde, iyi zeminlerde oynanmalı. Ülke olarak hak ediyoruz. Lig olarak da hak etmeliyiz. Çok rahatlıkla bu sahalara bakım yapabiliriz. Dolayısıyla futbolun en güzel tarafı, bence iyi bir ortamda ve atmosferde olmasıdır" diye konuştu.

- "Taraftarımıza şampiyonluk sözü verdik"
Fenerbahçe'nin ligin ikinci yarısında fikstür açısından dezavantajlı olduğunu düşünüp düşünmediği sorusuna Yanal, "Taraftarımıza, 'şampiyon olacağız' diye söz verdik" diyerek yanıtladı.

Yanal, şu ifadeleri kullandı:
"Gücümüz, performansımız ortada. Elbette kolay maç yok. Deplasmanda en çok maç kazanan takımız. Baktığınızda, bunu tekrarlayacak bir kadro var mı? Var. Yaptıklarımız var, Torku Konyaspor maçından sonraki performans ortada. Şu anda çok karakterli ve bunu yapacak oyunculara sahibiz. Bunu tekrarlayacağımızdan eminiz. Taraftarımıza, 'şampiyon olacağız' diye söz verdik. Bunun sonunu getireceğiz tabii ki."

- "Transferle ilgili hiçbir planlamamız yok"
Gündemlerinde transfer olup olmadığı sorusuna da Yanal, "Şu anda transferle ilgili hiçbir planlamamız yok. Ama Fenerbahçe gibi güçlü bir takımda her zaman transfer gündemdedir. Fenerbahçe'nin çıkarları, menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa o yapılır. Şu anda 24 kişiyiz, bu kadromuzla yola devam ediyoruz" şeklinde cevap verdi.

Yanal, devre arası tatilinin ardından sezonun ikinci yarısının hazırlıkları için 7 Ocak Salı günü toplanacaklarını bildirdi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...