Ersun Yanal, 'Kurallarım net, kadroyu performans belirler'

Ersun Yanal, 'Kurallarım net, kadroyu performans belirler'
SPOR Haberleri

Ersun Yanal , yabancı futbolcularıyla yaptığı toplantıda Sow'u örnek gösterip, 'Benim için isimler değil, veriler önemli. Formayı çalışan kapar'dedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü #x13;, yabancı futbolcularıyla yaptığı toplantıda Sow'u örnek gösterip, "Benim için isimler değil, veriler önemli. Bu takımda 24 oyuncu var. Formayı çalışan kapar" dedi.Sezona sıkıntılı başladılar. Hem hoca hem de oyuncu transferleri planlanandan geç gerçekleşti. Sonrasında ikinci Avrupa kriziyle sarsıldılar ve lige Torku Konya şokuyla merhaba dediler. Evet bütün bunları yaşadı F.Bahçe ama son maçlarda aldığı galibiyetlerle zirveye tırmanmayı başardılar. Bu süreçte en büyük pay hiç şüphesiz, başarısızlık halinde ipe çekilecek ilk isim teknik direktör, yani Ersun Yanal. Sow'la yaşadığı krizi başarıyla atlatan ve Senegalli yıldızı geri kazanan Ersun Hoca, tüm oyuncularına adil davranmaya çalışıyor. Bunu da her konuşmasında yaptığı takım vurgusuyla dile getiriyor. "Biz 24 kişilik bir takımız" diyerek oyuncularına eşit mesafede olduğunu ifade eden Yanal, "Oynayan, oynamayan, kadroda olan ve olmayanla bir bütünüz. Bireysel performanslar futbolcunun kadroya girmesini sağlar, takım oyunu ise başarıyı getirir. Biz bütün çalışmalarımızı bu bilinçle yapıyoruz. Benim için bütün oyuncularım aynı değerde. Kadroyu aslında ben değil, futbolcuların performansları belirliyor" sözleriyle tercihlerini yaparken adaletli olmaya çalıştığının altını çizdi.
Takım içi dengeleri korumak adına büyük bir gayret gösteren Yanal'ın bu konudaki son hamlesi yabancı oyuncularla yaptığı toplantı oldu. Statü gereği her hafta 4 lejyoneri tribüne yollamak zorunda olan Ersun Hoca, "Kuralları biliyorsunuz. Bu nedenle kimse küsmesin, kırılmasın. Sizden tek istediğim çalışmaya devam etmeniz. Performansı en üst seviyede olan formayı giyecek. Ben isimler değil form durumlarıyla ilgileniyorum. Bu takımda çalışan kazanır" diyerek oyuncularını motive etti. Sow'u örnek gösteren Yanal, "Moussa 2-3 hafta önceki verilerinin çok üzerine çıktı. Demek ki çalışınca oluyormuş. Hepinizden aynı gayreti bekliyorum" derken, ligde henüz kadroya giremeyen Kadlec'e, "Oynamak istediğini biliyorum. Ancak Caner'i kesmek için çok daha fazlasını yapmak zorundasın" uyarısında bulundu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...