Eric Bailly'nin ilgi çekici geçmişiş: Sakatlanmasa en iyisiydi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Eric Bailly'nin ilgi çekici geçmişiş: Sakatlanmasa en iyisiydi

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Henüz 20 yaşında 38 milyon avro bonservis bedeli ödenerek Ada’nın yolunu tuttu. 29 yaşındaki stoper son sekiz sezonda 142 maçı tribünden takip etti

MURAD TAMER'İN HABERİ - Beşiktaş’ın transferin son saatlerinde kadrosuna kattığı son isim Eric Bailly oldu. Manchester United’tan getirilen Fildişi Sahilli oyuncunun transferi daha sahaya çıkmadan eleştiriliyor. Sebebi ise sakatlık geçmişi... 29 yaşındaki stoper son sekiz sezonda sakatlığından dolayı tam 142 maç kaçırdı. Geçen sezon kiralık olarak gittiği Marsilya’da da iki ayrı sakatlık yaşadı ve 11 maçta kadroya giremedi. Son yapılan sağlık taraması temiz çıkınca transferi gerçekleşti. Bailly’nin kulübe yıllık maliyetinin 3,5 milyon avro olduğu öğrenildi.

KÖTÜ AMELİYAT

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho onun için “Rio Ferdinand ve Nemanja  Vidic’ten sonra Manchester United’ta oynayan en iyi stoper” demişti. Hatta sakatlanmasa bu isimlerden de daha iyi olacağını söyledi. Henüz 20 yaşında 40 milyon avroya İngiltere’nin yolunu tutan bir stoper olan Bailly’nin bu kadar sık sakatlanmasının sebebi ise 2020’de geçirdiği diz ameliyatı. Ada medyasında yapılan yorumlarda bu operasyonun tam anlamıyla başarılı olmaması sebebiyle iyileşme sürecinde Bailly’nin diğer kas gruplarının da olumsuz etkilendiği belirtilmişti.

GHEZZAL DIŞINDA YEDİ ADAY

Beşiktaş’ın kadrosundaki Afrikalı oyuncu sayısı Bailly ile sekize yükseldi. 13 Ocak-11 Şubat 2024 arasında düzenlenecek Afrika Kupası’nın takıma olumsuz yansımasından endişe ediliyor. Şu andaki durum şöyle;  Aboubakar, Masuaku, Amartey: Ülkelerinin kupaya katılımı kesinleşmedi. Onana: Son 10 maçta millî takıma çağrılmadı. Ghezzal: Çağrılmayacak. Muleka: Belirsiz. Colley-Bailly: Kadroda olma ihtimalleri yüksek.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...