Engin Erdem: Genç Futbolcular Desteklenmeli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Engin Erdem: Genç Futbolcular Desteklenmeli

SPOR Haberleri

Menajerlik yapan, bir yandan da emlak danışmanı olarak çalışmalarına devam eden Engin Erdem, genç futbolcuların desteklenmesi gerektiğini, yeteneklerinin geliştirilmesi için çok daha fazla mesai harcanmasının önemli olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdem, “Bir futbolcunun yetişmesinde pek çok husus doğrudan etkili. Biliyoruz ki bazı çocuklar oldukça yetenekli. Çocuk ve gençlerin gelişmesine katkıda bulunmak için ilk önce bu yetenekleri keşfetmeliyiz. Var olan yetenek, doğru eğitimle gelişebilir. Bu nedenle vereceğimiz eğitimin sistematik olması ve profesyonel bir şekilde sürdürülmesi çok önemli.” ifadelerinde bulundu. 

Gençlerin yetişmesinde aile ortamının da önemli olduğunu belirten Erdem, konuyla ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Bir aile, eğer futbol bakımından yetenekli çocukları varsa çocuklarını desteklemeli. Çünkü gençlerin yetişmesinde %20’lık kısım ailenin ilgisinden geliyor. Bunun yanı sıra altyapı antrenörünün desteği de son derece önemli. Futbol disiplinin kazanılmasında, doğru ve düzenli bir şekilde yapılan antrenmanların katkısı çok büyük. Bunun yanı sıra futbolcuların doğru beslenme düzenine dahil olması da gerekiyor. Önemsiz gibi görünen konuların her biri, aslında futbolcuların yetişmesinde bir hayli önemli.”

TEKNİK DİREKTÖR VE FUTBOLCULAR ARASINDA KOORDİNASYON İYİ SAĞLANMALI

Teknik direktör ve futbolcular arasında koordinasyonun başarılı olması gerektiğini belirten Engin Erdem, “Bir futbolcunun oynadığı takıma adapte olabilmesi için teknik direktör ile iletişiminin kaliteli olması gerektiğine inanıyorum. Takımlar ve teknik direktörler değişir. Ama doğru iletişim her zaman gençlere kazandıracaktır. Bu durumu tek taraflı olarak düşünmemek lazım. Aynı zamanda teknik direktör de futbolcusunu anlamalı ve onun başarılarını ön plana çıkarmalıdır. Ancak bu şekilde kaliteli bir ilerleme elde edilir.” ifadelerinde bulundu. 

GENÇ FUTBOLCULARIN YETENEKLERİ GELİŞTİRİLMELİ

Genç futbolcuların yeteneklerinin geliştirilmesinin futbol dünyasına yeni isimlerin kazandırılmasında çok önemli olduğunu belirten Engin Erdem, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Futbolda altyapı sistemi son derece önemli. Bu nedenle yetenekleri yeni keşfedilen futbolcu adaylarının doğru bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra futbolcunun bireysel olarak atacağı adımlar da mevcut. Doğru beslenmeli, egzersizlerini düzenli yapmalı ve futboldan beklentilerini analiz etmeli. Bu hususların her biri, futbolda başarı için önemli hususlar arasında yer alıyor.”

ENGİN ERDEM KİMDİR?

25 yıl sonra Galatasaray Veteran takımıyla yarım kalan Galatasaray forma özlemini önce Antalya’da 4 şampiyonluk ile yaşayan Engin Erdem sonrasında Almanya’da dünyaca ünlü takımların bulunduğu turnuvada dünya şampiyonluğu yaşamıştır.
12 yaşındayken bir dönem Galatasaray altyapı hocalarından Salih Bulgurlu hoca zamanında 8 ay gibi bir dönemde Ahmet Genç hoca kontrolündeki U12 takımında antrenmanlara çıkan Engin Erdem o dönem kendisini seçmeler ve haftasonu idmanlarına çağrılmasından dolayı Galatasaray altyapısına gitmeme kararı almıştır.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...