En kötüsü Advocaat

Düzenleyen:
En kötüsü Advocaat

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Hollandalı hocayla Zeman-Dilmen ikilisinden sonra ligde son 17 yılın en kötü performansına imza attı

UĞUR AKTAN - Fenerbahçe’de Antalyaspor karşısında alınan mağlubiyetin üzüntüsü devam ederken, ligin başlamasına sadece altı gün kala göreve getirilen Hollandalı teknik adam Dirk Advocaat’ın kötü performansı da dikkat çekiyor. Süper Lig’de çıktığı 14 maçta 25 puanda kalan tecrübeli teknik direktör, Fenerbahçe’nin son yıllardaki en kötü dönemini yaşamasına neden oldu. Geride kalan 14 hafta sonunda liderin 7 puan gerisine düşen ve son 17 sezonun ilk 14 haftaları incelendiğinde ilk defa zirveden bu kadar uzakta kalan sarı-lacivertli takım, Rıdvan Dilmen ile başlanan, Zdenek Zeman ile devam eden ve Turhan Sofuoğlu ile sonlanan 1999-2000 sezonunun 14. haftasında da lider Galatasaray’ın dokuz puan gerisine düşmüştü. 

Sınıfta kaldı
Topladığı 25 puanla son 18 sezon incelendiğinde sadece son sezonundaki Aykut Kocaman’ı ve Rıdvan Dilmen-Zdenek Zeman ikilisini geride bırakan Advocaat, 14. haftalar itibarıyla sarı-lacivertli takımın son 20 yılda kazandığı bütün şampiyonlukların da gerisinde kaldı. Fenerbahçe’yi geçen yıl çalıştıran ve takımı bu sezona hazırlayan Portekizli teknik adam Vitor Pereira, geçen sezon aynı sürede 31 puan toplamayı başarmıştı. Fenerbahçe’yi şampiyon yapan son teknik adam unvanını elinde bulunduran Ersun Yanal ise 2013-2014 sezonunun ilk 14 haftasında Advocaat’tan 10 puan fazla toplayarak 35 puana ulaşmıştı. Fenerbahçe 14. haftalar itibarıyla en parlak dönemini ise Christoph Daum döneminde yaşamış, Alman teknik adam 2005-2006 sezonunda henüz 14. haftada 38 puana ulaşmıştı. Advocaat’ın Fenerbahçe’si kalan bütün maçlarını kazanması halinde bile 38 puana ancak 19. haftada ulaşabilecek.

Yıldızlar gitmiyor
Türkiye Kupası’nda Amed Sportif’e konuk olacak Fenerbahçe, yıldızlarını Diyabakır’a götürmeyecek. Gençlerbirliği maçında olduğu gibi, bu mücadeleye de yedek ve genç ağırlıklı bir kadroyla çıkacak sarı-lacivertlilerde RvP, Kjaer, Skrtel, Josef, Lens ve Sow gibi isimler İstanbul’da kalacak.

Wiel kesin kararlı
Dirk Advocaat’la yıldızı barışmayan Van der Wiel, ayrılmayı kafasına koydu. Hocasından özür dilemesine rağmen beklediği forma şansını bulamayan Hollandalı, Beşiktaş’taki terör saldırısından sonra valiz toplamaya başladı. Wiel, devre arasında ayrılmak istediğini yönetime de bildirdi.

Kaptanlar çalışıyor
Volkan Demirel ile Mehmet Topal, Antalya’da yaşanan moral bozukluğunun etkilerini minimuma indirmek için yoğun çaba harcıyor. Kaptanlar, arkadaşlarıyla sürekli konuşarak bir hakem katliamına kurban gittiklerini belirtiyor ve buna reaksiyon göstermek zorunda olduklarını vurgulayarak moralleri yüksek tutmaya çalışıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...