Emre Belözoğlu neden ceza almadı! İşte sebebi...

Emre Belözoğlu neden ceza almadı! İşte sebebi...

SPOR Haberleri

TFF Hukuk Kurulu'nun içtihat kararı, Emre Belözoğlu'nu ceza almaktan kurtardı... Çünkü TFF bugüne kadar kimyese dudak okuma yöntemiyle ceza vermedi.

Kaptanın tüm raporları temiz çıktı. Bugüne kadar dudak okuma yöntemiyle Türk futbolunda kimseye ceza verilmedi. "Bu yol açılırsa önü alınamaz" düşüncesiyle de Emre, dün Disiplin'e sevk edilmedi. Kasımpaşa yedek kulübesine ettiği küfürler, TV kameralarına takılan Emre Belözoğlu, Disiplin Kurulu'na sevk edilmedi. Yani, F.Bahçe Kaptanı küfürden ceza almayacak. Milli futbolcuyu cezadan "Dudak okumadan ceza olmaz" içtihadı kurtardı.
RAPORLARDA SUÇ YOK
TFF Hukuk Kurulu, F.Bahçe-Kasımpaşa maçının bütün hakem, gözlemci ve temsilci raporlarını tek tek inceledi. Raporların ardından TV görüntüleri de izlendi. Hem raporlarda hem de TV görüntülerinde Emre Belözoğlu ile ilgili suç unsuruna rastlanmadı.
RAUL GİBİ Mİ?
PFDK'nın yakın tarihinde TV görüntüleriyle ilgili gündemine iki dosya geldi. nbsp;


1 - Raul Meireles-Sabri Sarıoğlu vakası: Meireles'in hareketi "Hakaret" değil, sportmenliğe aykırı hareketti. Portekizli'nin ceza alması, bu nedenle Emre'ye emsal değil.


ZOKORA OLAYI FARKLI
2 - Emre ile Zokora'nın "ırkçılık" davasında Fenerli futbolcunun Trabzonlu oyuncuya ne dediğini öğrenmek için dudak okuma yöntemi kullanıldı. Eylem raporlarda yer aldığı için "Dudak okumadan" ceza verilmedi.
İKİ MAÇ CEZA ALABİLİRDİ
Tarihte dudak okuma ile ceza olmadığı için raporlar da temiz çıkınca Hukuk Kurulu, Emre'yi PFDK'ya sevk etmedi. Aksi takdirde 2 maç ceza alabilirdi. Emre, sarı kart cezasından Elazığspor maçında yok.
BURAK DA KURTULDU
Emre'nin PFDK'ya sevk edilmemesi, Burak Yılmaz'a da emsal oldu. MP Antalya maçında yardımcı hakem Cem Satman'a "O. çocuğu" dediği, kameralarca yakalanan Burak da ceza almayacak. Burak'ın Koray'a attığı dirsek de hakemin görüş alanı içinde olduğu için cezasız kalacak. (akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...