Emir Preldzic, 'Fırçası işe yaramasa Final Four'a kalamazdık'

Emir Preldzic, 'Fırçası işe yaramasa Final Four'a kalamazdık'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Ülker'in Kaptanı Emir Preldzic, özel bir röportaj verdi ve hedeflerini anlatırken, geçirdikleri sezonu da değerlendirdi.

Fenerbahçe Ülker'in Kaptanı Emir Preldzic, özel bir röportaj verdi ve hedeflerini anlatırken, geçirdikleri sezonu da değerlendirdi.


- Kaptan olduğun sezon Final Four'a çıktınız. Nasıl bir duygu?
Kaptanlığımın ilk senesinde Final Four'a kalmış olmamız çok güzel bir şey. F.Bahçe taraftarı ve camiası bu uzun zamandır bekliyordu. Bu da benim kaptan olduğum döneme gelmesi çok güzel bir şey.


- Mirsad Türkcan ve Ömer Onan'ın formaları emekliye ayrıldı. 55 numaralı formanı orada görecek miyiz?
Bunu tabii ki istiyorum. Umarım benim kariyerim burada biter. Burası çok büyük bir aile ve ben bu ailenin bir parçasıyım. Sekiz senedir buradayım. Oğuz ile birlikte en eski oyuncularız. Sekiz senedir bu ailenin içinde olmak gurur verici. Ben de çok evcimen bir insanım. Bu aileye ait olmak beni çok mutlu ediyor. 55 numaralı formayı orada görür müyüz? Bilemiyorum. Ama burada oynamak istediğim kadar uzun oynamak istiyorum. Umarım orada benim formam da olur.


FIRÇA OLMASA FİNAL FOUR'A KALAMAZDIK
"Obradovic'in fırçası işe yaramasa Final Four'a kalamazdık. Obra durumla ilgili sinirleniyor.
Antrenmanlarda çok daha kötü. Daha da çok bağırıyor. O zaman yanına bile yaklaşılmıyor."


Fenerbahçe Ülker'in Kaptanı Emir Preldzic, Madrid'teki Final Four öncesi özel açıklamalar yaptı. Sekiz yıldır Sarı-Lacivertli formayı giyen 27 yaşındaki oyuncu, Koç Zeljko Obradovic'in maç içindeki fırçaları sayesinde Final Four'a gidebildiklerini ifade etti:


- Sekiz senedir birçok koçla çalıştın. Ama Euroleague'de başarı gelmedi. Zeljko Obradovic'in farkı ne?
Daha önce çalıştığım koçların hepsi çok değerli koçlar. Onlar da çok iyi koçlardı. Obradovic'te farklı bir durum var. Onun öğrettiklerini maçlarda tekrar tekrar yaşıyoruz. Onun verdiği derslerden yola çıkarak daha iyi bir duruma geliyoruz. Bize hep yol gösteriyor. Obradovic'in farklı kılan şey bize olan güvenidir. Onun öğrettiklerini sahaya yansıtmakta çok ısrarcı olmasıdır.


- Zeljko Obradovic'in fırçası işe yarıyor mu?
Yaramaz mı! Fırça işe yaramasa Final Four'a kalamazdık. Obradovic durumla ilgili sinirleniyor. O anda yaşanan olaya kızıyor. Ama bu kişisel bir şey değil. Sadece bizim daha iyi olmamızı istiyor. Antrenmanlarda çok daha kötü. Daha da çok bağırıyor. O zaman yanına bile yaklaşılmıyor. Sosyal hayatında bambaşka bir insan. Maçlarda bize bağırmasının nedeni bizi daha iyi yapmak istemesidir. Kötü bir şey de söylemiyor. Bunu sadece bağırarak yapıyor. Tek amacı bizi daha iyi yapmak.


- Final Four hakkında ne düşünüyorsun. Finalde kimi istersin?
Real Madrid maçını kazandığımız takdirde CSKA Moskova'nın bize rakip olarak geleceğini düşünüyorum. Onlar da Real Madrid gibi çok uzun zamandır bu kupayı istiyorlar. Biz Real Madrid'i elersek CSKA ile oynarız.


"Şampiyon olursak Bosna ve Türkiye bayraklarını
dalgalandıracağım. İkisini de gururla taşıyacağım."


- Baban sana çok destek oluyor. Final Four'da özel misafirlerin olacak mı?
Öncelikle bütün ailem orada olacak. Beni orada izliyor olacakları düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor. O atmosferi benimle birlikte yaşacak olmalarından dolayı çok mutluyum. İnşallah şampiyon olursak, ailemi birkaç günlüğüne tatile çıkaracağım.


- Şampiyonluk gelirse Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarını bir arada görecek miyiz?
Tabii ki!!! İkisini birden gururla taşıyacağım. Bosna Hersek'den de arkadaşlarım gelecek zaten. Böyle bir şey yapacağım.


Serbestlik bize yaramadı
- Türkiye'deki yabancı sınırının kısmen kalkması bu başarıda etkili oldu mu?
Benim bunun bir etkisinin olduğunu düşünmüyorum. Çok iyi Türk oyunculara sahibiz. 5 tane Türk oyuncu ile parkede oynama ihtimalimiz de var. Bu zaman zaman maçlarda oluyor. Biz takımdaki herkes sahada olacak kadar iyi oyuncular. Yabancı sınırının kalkması küçük takımlara yarar sağlıyor. Çünkü bu takımlar daha fazla yabancı oynatabiliyorlar. Bizim gibi büyük takımların zaten Türk oyuncuları da üst kalite. Bu bizi çok fazla etkilemiyor. Türkiye Basketbol Ligi çok daha zor bir hale geldi. Neredeyse Euroleague seviyesinde bir oyun oynanıyor.


Kaynak: nbsp;Akşam


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...