Elena Rybakina Wimbledon şampiyonu oldu! Grand Slam kazanan ilk Kazak tenisçi...

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Elena Rybakina Wimbledon şampiyonu oldu! Grand Slam kazanan ilk Kazak tenisçi...

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Tenisin en prestijli turnuvası Wimbledon'da şampiyon Elena Rybakina oldu. Kariyerlerinde ilk kez Grand Slam yarı finali oynayan Elena Rybakina ve Ons Jabeur adlarını finale yazdırmayı başarmıştı. İlk seti kaybeden ve oldukça kötü görünen Rybakina büyük bir sürprize imza attı.

Wimbledon'da gözler Elena Rybakina - Ons Jabeur finaline çevrilmşti... Tek kadınlar finalinin iki sürpriz ismi şampiyonluk için kapıştı.

23 yaşındaki Rybakina ilk seti 6-3 kaybetti. Maçın favorisi Jabeur, şampiyonluğa inanmaya başladı ama Kazak rakibi müthiş bir geri dönüşe imza attı. Dünya 23 numarası Elena Rybakina, 2. ve 3. setleri 6-2 kazanarak tarihi bir zafere imza attı.

Kazakistan tarihinde bir Grand Slam kazanan ilk tenisçi olanm Rybakina kariyerinin 3. turnuva şampiyonluğunu yaşadı.

Elena Rybakina Wimbledon şampiyonu oldu! Grand Slam kazanan ilk Kazak tenisçi...

ELENA RYBAKİNA TÜRK MÜ?

Kazaklar; Kırgızlar, Kıpçaklar, Nogaylar gibi boyların birleşimi ile ortaya çıkmış bir Türk Uruğu 14. yüzyıldan sonra yeni bir boy olarak Orta Asya arenasında yerini almıştır. Orta Asya'da Ruslar ile ilk teması kuran Türk topluluğu Kazaklar olmuştur.

Ancak Elen Rybakina, Rus asıllı bir Kazak. 1999 Moskova doğumlu başarılı raket Türk değil.

Elena Rybakina Wimbledon şampiyonu oldu! Grand Slam kazanan ilk Kazak tenisçi...

ONS JABEUR NERELİ, KAÇ YAŞINDA, MÜSLÜMAN MI?

Tunuslu tenisçi Ons Jabeur, bir Grand Slam turnuvasında final gören ilk Arap tenisçi oldu. 27 yaşındaki raket Tunus doğumlu. Müslüman bir kadın olarak ilkleri başaran Jabeur, WTA dünya sıralamasında 2. basamağa kadar yükseldi. Wimbledon'da elde edeceği şampiyonluk Ons Jabeur'u 1 numaraya taşıyabilir.

Bu sezon çim kortta hiç maç kaybetmeyen Ons Jabeur, Berlin'i kazanmıştı. Bu yıl Madrid gibi büyük bir turnuvada da şampiyonluk yaşayan Tunuslu tenisçi finalde favori olan taraf.

RYBAKİNA, HALEP'İ DEVİRDİ

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da tek kadınlarda Simona Halep'i 2-0 yenen Elena Rybakina, finale çıktı.

2019 Wimbledon şampiyonu 16 numaralı seribaşı Rumen Halep, 17 numaralı seribaşı Kazak Rybakina'yla karşılaştı.

Halep'e oranla daha sert servisler atan ve uzun rallilerde daha az hata yapan Rybakina, 1 saat 15 dakikalık mücadelenin ardından rakibini 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup etti.

Kariyerinde ilk kez grand slam turnuvalarında son iki tenisçi arasına kalan 23 yaşındaki Rybakina, Alman Tatjana Maria'yı 2-1'le geçen dünya ikincisi Tunuslu Ons Jabeur ile final maçına çıkacak.

RAFAEL NADAL ÇEKİLDİ

Turnuvada bugün, tek erkekler yarı final maçı oynanacak. Dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile 9 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Cameron Norrie yarı finalde kozlarını paylaşıyor.

Kariyerinde 22 grand slam şampiyonluğu bulunan 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ise sakatlığı nedeniyle çekilince ilk finalist dünya 40 numarası Avustralyalı raket Nick Kyrgios olmuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...