Egemen Korkmaz, 'Kupa ellerimizde yükselecek!..'

/ Kaynak: DHA
Egemen Korkmaz, 'Kupa ellerimizde yükselecek!..'
SPOR Haberleri  / DHA

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Egemen Korkmaz, Fenerbahçe Gazetesi'nin 118. sayısına röportaj verdi.

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Egemen Korkmaz, Fenerbahçe Gazetesi'nin 118. sayısına röportaj verdi. nbsp;"Mücadelemiz bizi zirveye taşıyacak" başlığı ile yer alan soru-cevap şeklindeki röportaj şöyle;
"BİR BÜTÜN HALİNDE HAREKET ETMELİYİZ"
Geçtiğimiz sezon kimi zaman Yobo kimi zaman da Bekir ile savunmanın göbeğinde partner oldunuz. Bu sezon ise Bruno Alves ile partnersiniz. Onunla defanstaki partnerliğiniz için neler söyleyebilirsin?
"Takımımızın çok geniş bir kadrosu var. Herkesin alternatifinin olması da birey olarak antrenman ve maç performansını etkiliyor. Ben de dâhil olmak üzere diğer arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor formayı kapabilmek için. Bu durumda doğal olarak başarıyı sağlıyor. Geçtiğimiz sezon kimi zaman ben, Bekir ve Yobo oynadı. Genel olarak baktığımızda geçen sezona hemen hemen aynı dakikalarda süreler aldık. Bu sezon Alves ile bir partner olduk. Alves çok tecrübeli bir isim elbette ki. Tabiki de yanındaki oyuncu ile sürekli oynamak önemli bir artı. Onunla anlaşmamız önemli ama asıl önemli olan takımın bütünüyle anlaşabilmek. Bir bütün halinde hücum edip aynı şekilde de defans yapabilmek çağımız futbolunun bir gereği. Ligin başlarında bu durumda ufak tefek kopukluklar olsa da kısa zaman içinde bütünlüğü iyice uygulayacağız."

"OYUNUN DAHA FAZLA İÇİNDEYİM"

Teknik direktörümüz Ersun Yanal'ın oyun formatında stoperlerin daha çok oyunun içinde olduğunu görüyoruz. Alves ve sen defanstan topla çıkışlarınızda bu sistemin önemli bir parçasını oluşturuyorsunuz. Bu sistem hakkında görüşlerin nelerdir?

"Hocamız Ersun Yanal ile daha önce çalışmıştım. Hocamızın nasıl bir anlayışla futbol oynatmak istediğini hemen hemen biliyorum. Her pozisyonda görev alan oyunculardan farklı istediği şeyler var hocamızın ama özellikle defans oyuncuları ve ön libero oyuncularından biraz daha farklı şeyler istiyor. Oyunun daha fazla içinde olmamız, hocamızın istediği şeylerden biri diyebiliriz. Bize verilen bu görevi de yapmaya çalışıyoruz."

"LİGİN İLK HAFTASINDA DERSİMİZİ ALDIK!.."

İlk hafta aldığımız şanssız olarak nitelendirebileceğimiz bir mağlubiyetten sonra 5'te 5 yaptık. İlk hafta alınan mağlubiyet takımı nasıl etkiledi?

"Ligin ilk haftasında aldığımız mağlubiyet beklemediğimiz bir durumdu. 2-0 öndeyken kaybetmek bizleri gerçekten çok üzdü. Bu yenilgi hepimiz için bir uyarıydı. Bardağın dolu tarafından baktık oyuncular olarak; "Her şerde bir hayır vardır" dedik ve ilerleyen haftalarda aldığımız sonuçlarla bu mağlubiyeti telafi ettik. Biz oyuncular olarak ligin ilk haftasında dersimizi aldık. Bizi zirveye taşıyacak şey mücadelemiz olacak!.."

"DİKİNE OYNAYABİLMEK VE İSABETLİ PAS..."

Sen sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir futbolcusun. Kötü oynadığın maçlar olabilir ama mücadele etmediğin maçı görmedik. Bu bağlamda ideal bir savunma oyuncusu sana göre nasıl olmalıdır?

Benim ana özelliğim mücadeleci bir oyuncu olmak ve bunu hiç kaybetmemek zorundayım. Dolayısıyla bununla ilgili çalışmaları sürekli yapıyorum. Birey olarak her geçen gün eksikliklerimi saptayarak bu eksikliklerimi kapatmak adına ciddi anlamda çaba sarf ediyorum. Eskiden stoperler sadece kesici özellikleriyle ön plana çıkarken günümüzde ise kesici özelliklerin yanı sıra topla olan ilişkileri ve oyuna olan katkısı da olmalı. Oyunun gerektirdiği katkıdan bahsediyorum. Dikine oynayabilmek ve isabetli pas oranı stoperler için önemli etkenler.

"UEFA KUPASI MAÇLARINDA YAŞADIKLARIMIZI UNUTAMAM.."

Şu ana kadar Fenerbahçe'de unutamadığın bir anın var mı?

"Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa maçında aldığımız yenilgiden sonra zor bir dönem yaşarken UEFA Kupası maçı için Almanya'da Borussia Mönchengladbach maçında aldığımız galibiyet, arkasından diğer takımları eleyip UEFA Kupası yarı finalinde 1 golle elenerek finale kalamamamız benim unutamadığım bir andır. Kulüp tarihinde daha önce yaşanmamış bir şeyi gerçekleştirdik keşke finale kalabilseydik.."

"KUPA ELLERİMİZDE YÜKSELECEK!.."

Ligin daha başları olmasına rağmen şampiyonluk konusundaki görüşlerin nelerdir?

"Fenerbahçe'ye gelmeden önce de Fenerbahçe her zaman şampiyonluk yarışının içindeydi, her zaman da öyle olacaktır. En zor zamanlarımızda bile durum böyleydi, en kötü olarak ikinci olduk.. CAS'ın verdiği karar bizi tek bir hedefe odaklıyor. Hedefimize ulaşmak için en önemli nokta ise mücadele etmek!.. O zaman Fenerbahçe'nin farkı ortaya çıkıyor zaten.. Bardağın dolu tarafından bakıp; Haftada 1 maç oynayacağımız gerçeğiyle hareket edip, maçlara daha fazla fiziksel ve taktiksel olarak hazırlanıyoruz. Sezon sonunda inşallah kupa bizim ellerimizde yükselecek!.."

Bazı futbolcuların koleksiyon merakı var. Senin için böyle bir şey söz konusu mu?

"Geçmişte yüzümde ufak yaralar vardı ve hastalık boyutunda elimle oynardım o yaralarla. Durum böyleyken bir arkadaşım bana elindeki tesbihini uzattı, o teşbih adeta meşgale oldu ve elim yüzüme gitmemeye başladı. O günden bu yana da tesbih koleksiyonu oluşturmaya başladım. Tesbih ustalarının birçoğunu tanıyorum artık. Çoğunun tespihi vardır bende. Bu işin meraklıları oldukça var ülkemizde. Çok muhteşem bir koleksiyonum olmasa da iyi bir teşbih koleksiyonum olduğu söylenebilir."

"HİÇBİR FENERBAHÇELİNİN KUŞKUSU OLMASIN.."

Taraftarımıza bir mesajın var mı?

"Biz futbolcular olarak gayet iyi bir arkadaşlık içerisindeyiz, hiçbir Fenerbahçelinin kuşkusu olmasın bu durumdan. Fenerbahçe formasının hakkını vermeye çalışıyoruz. Taraftarımız da dün olduğu gibi bugünde bizlerin yanında olmaya devam etsinler. Onlara her zaman ihtiyacımız var!.."
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...