Eduardo Camavinga kimdir? Hangi takımda oynuyor?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eduardo Camavinga kimdir? Hangi takımda oynuyor?

SPOR Haberleri

Real Madrid’in yıldız futbolcusu Eduardo Camavinga Angola’da bulunan bir mülteci kampında doğdu. Real Madrid forması ile 94 resmi maçta 2 gol atıp 4 asist yapan Eduardo Camavinga’nın hayat hikayesi büyük merak konusu oldu. Çocukken takma adı 'Tacklevinga' olan Eduardo Camavinga’nın Angola mülteci kampından Şampiyonlar Ligi'ne uzanan hayat hikayesini sizler için derledik. Peki, Eduardo Camavinga kimdir? Hangi takımda oynuyor? İşte haberin detayları…

Real Madrid’in genç ve umut vadeden futbolcusu Eduardo Camavinga hayat hikayesi ile son zamanların gündemi oldu. Eduardo Camavinga kimdir? Hangi takımda oynuyor? Gibi sorular birçok kişi tarafından merak edilmeye başladı. Eduardo Camavinga’nın çocukluğunun mülteci kamplarında geçmesi ve sonrasında dünyanın sayılı futbol takımlarından birisi olan Real Madrid’in yıldızı haline gelmesi oldukça dikkat çekti. Angola mülteci kampında büyüyen Eduardo Camavinga kimdir? Eduardo Camavinga kaç yaşında, nereli? Hangi mevkide oynuyor? İşte detaylar...

Eduardo Camavinga kimdir? Hangi takımda oynuyor?

EDUARDO CAMAVİNGA KİMDİR? EDUARDO CAMAVİNGA HAYAT HİKAYESİ

Eduardo Camavinga’nın tam adı Eduardo Celmi Camavinga'dır. 10 Kasım 2002 tarihinde Kongo’da doğan Camavinga Kongo’daki savaştan dolayı Angola mülteci kampında büyüdü. Eduardo Camavinga ve ailesi bir süre sonra Fransa’ya göç etti. Fransa’da 7 yaşında Drapeau-Fougères altyapısında futbola başladı ve ilk profesyonel imzasını da burada attı. Rennes forması ile Şampiyonlar Ligi’ne kadar yükseldi ve sonrasında büyük futbol kulüplerinin dikkatini çekti bunlar arasında Real Madrid’de yer alıyordu. 31 Ağustos 2021 tarihinde Real Madrid’e transfer oldu ve 2027’ye kadar sözleşme imzaladı.

Eduardo Camavinga kimdir? Hangi takımda oynuyor?

 EDUARDO CAMAVİNGA MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Angola mülteci kampında bir süre yaşadıktan sonra Fransa’ya yerleşen Eduardo Camavinga’nın 2 yaşındayken ailesi Fransa’ya yerleşti. Eduardo Camavinga 5 Kasım 2019’da Fransız vatandaşı oldu. Kasım 2019’da Fransa 21 yaş altı milli futbol takımında oynayan Matteo Guendouzi’nin Fransa milli takımına çağrılmasından dolayı onun yerine Eduardo Camavinga çağrıldı. 27 Ağustos 2020 tarihinde Fransa milli futbol takımında yer alan Paul Pogma’nın COVID-19 olmasından dolayı yerine Eduardo Camavinga çağrıldı. René Gérard'dan sonra 1932’den bu yana Fransa milli futbol takımına gelen en genç futbolcu oldu.

Eduardo Camavinga kimdir? Hangi takımda oynuyor?

Eduardo Camavinga Fransa milli takımında ilk maçına 7 Ekim 2020 tarihinde Ukrayna ile yapılan karşılaşmada çıktı ve 7-1’lik galibiyetle sonuçlanan maçta aynı zamanda ilk golünü attı.  Attığı bu gol röveşata golüydü ve maçın ilk skoru olmuştu. Böylece Eduardo Camavinga 1914'te Maurice Gastiger'den sonra Fransa için gol atan en genç futbolcu oldu.

EDUARDO CAMAVİNGA HANGİ TAKIMLARDA OYNADI

Eduardo Camavinga ilk futbol kariyerine 2009 yılında ve henüz daha 7 yaşındayken Drapeau-Fougères futbol takımında başladı.

Eduardo Camavinga kimdir? Hangi takımda oynuyor?

Eduardo Camavinga oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekti ve Rennes altyapısına girdi. Eduardo Camavinga 2018 yılında ilk profesyonel imzasını da Rennes takımında attı. 2008 yılından 2021 yılına kadar Rennes B ve Rennes takımlarında toplam 84 maça çıktı. 16 yaşında Rennes forması giyerken Ligue 1'de en genç oyuncu ödülünü aldı ve Kylian Mbappe’nin 18 yaşında kırdığı rekoru geçmeyi başardı.

Eduardo Camavinga kimdir? Hangi takımda oynuyor?

Yıldız futbolcu dünyanın en büyük kulüplerinden birisi olan Real Madrid’inde dikkatini çekti ve 2021 yılında 31 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...