e-bilet tribünleri vurdu

e-bilet tribünleri vurdu

SPOR Haberleri

Passolig sancılı başladı. Statlar boş kalırken, teknik sıkıntı yüzünden birçok taraftar maça giremedi

Sezonun son derbisinde Passolig uygulaması sebebiyle taraftar ilgisi normalin çok altında kaldı. Passolig'i ile Olimpiyat Stadı'na gelenler ise yüz tanıma sistemi ve turnikeler ile ilgili teknik sıkıntı ile kaşılaştı. Güvenlik görevlileri geçici kartlar ile taraftarlara yardımcı olmaya çalıştı ancak küçük gerginliklerin önüne geçilemedi. Yaşanan en önemli sıkıntı ise taraftarların yüz tanıma sistemini unutup stada girmeye çalışması. Sistem yüz tanıma sistemine girmeyen taraftarlara ikinci bir şans tanımadığı için birçok taraftar kapıda kaldı. Derbi dışında bu hafta oynanan maçlarda tribünler boş kaldı. Erciyesspor-Trabzonspor maçında 285, Akhisar-Kayserispor karşılaşmasında ise sadece 250 Passolig bileti satıldı. G.Antep BB-İstanbul B.Belediye maçı başta olmak üzere bazı maçlarda ise e-bilet sistemi uygulanmadı.

Taksim'de protesto vardı

Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüpleri için 6222 nolu "Sporda şiddeti önleme yasası" ile zorunlu hale gelen elektronik bilet, taraftar gruplarınca protesto edildi. G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş taraftarlarının da aralarında bulunduğu taraftar grupları Taksim'de "E-Bilet'e Hayır!" pankartı arkasında birleşti. Zaman zaman gergin anların yaşandığı protesto gösterilerinde emniyet güçleri biber gazı ve tazyikli su kullanmak zorunda kaldı. Bazı taraftarlar ise gözaltına alındı.

Daha önce e-bileti protesto edeceklerini açıklayan Beşiktaş taraftarı, Olimpiyat Stadı'nın tribünlerini boş bıraktı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Türkiye genelinde e-biletin 90 bini aştığını, derbide ise bu rakamın 11.500 olduğunu açıkladı.


YÜZ TARAMAYLA GİRİLİYOR
e-biletle birlikte yüz tanıma sistemi de devreye girdi. Taraftarın yüzü sistemle eşleşince turnike geçiş izni veriyor. Bu esnada taraftarın hangi sıra ve koltukta oturacağı da ekranda beliriyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...