Duygun Yarsuvat'tan Fenerbahçe'ye taş: Rest çekmek yanlış'

Duygun Yarsuvat'tan Fenerbahçe'ye taş: Rest çekmek yanlış'

SPOR Haberleri

Galatasaray başkanı, "Olay aydınlatılana kadar futbol oynama niyetinde değiliz açıklaması bana göre talihsizlik" dedi

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe'nin takım otobüsüne yapılan silahlı saldırı aydınlatılana kadar maçlara çıkmama kararını "talihsiz" bir açıklama olarak değerlendirdi. Galatasaray Kulübü'nün nisan ayı divan kurulu toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yarsuvat, geçen hafta sarı-lacivertli futbol takımına yapılan saldırı sonrası Fenerbahçe yönetiminin "Bu olay aydınlatılana kadar futbol oynama niyetinde değiliz" açıklamasıyla ilgili şunları söyledi: "Böyle bir karar aldılarsa talihsiz bir karar. Faillerin yakalanması elbet mühim ama böyle rest çekmek yanlış. Çünkü faili bulunmayan, faili meçhul birçok cinayet var. Bunu böyle söyleyerek, faillerin bulunması için uğraşılıyor. İki tane suç işlememiş insanı 'bunlar fail' diye yargılamaya başlarsanız haksızlık etmiş oluyorsunuz. Gerçek faillerin bulunması icap eder."
Bir cevap vermediler
Saldırıdan sonra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım veya herhangi bir sarı-lacivertli yöneticiyi arayıp aramadığının sorulması üzerine Yarsuvat, "Olmadı ama ben bildiri yayınladım onlara geçmiş olsun dedim. Bir cevap gelmedi" dedi. Sarı-kırmızılıların başkanı, maçların ertelenmesiyle ilgili de "Önlem için değil, kamuoyunun bu olaylara dikkatini çekmek için yapılmış hareketti, çok yerindedir. Böylece kamuoyunun dikkati çekilecek ve terörist hareketlere yer verilmemesi sağlanacaktır, bir örnek teşkil edecektir" değerlendirmesinde bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...