Dursun Özbek açıkladı: 107 milyon Euro

Dursun Özbek açıkladı: 107 milyon Euro

SPOR Haberleri

Divan Kurulu'nda konuşan G.Saray'ın başkanı, “Bu rakamın zirve yapmasının nedeni bu dönemlerde yapılan 60'a yakın transfer” dedi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların Divan Kurulu Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, takımın finansal durumu hakkında bilgiler verirken, kulübün son 3 sezonda 107 milyon avro zarar ettiğini belirterek, Ünal Aysal döneminde büyük yanlışlar yapıldığını dile getirdi. Sarı-kırmızılıların başkanı, "Galatasaray, 2012-2013 sezonu itibariyle 38 milyon avro zarar etti, bu yetmedi 2014 sezonunda da 39 milyon avro zarar yazdı, bu da yetmemiş, 2014-2015 sezonunda 30 milyon avro zarar etmiş. Topladığımız zaman 107 milyon avroluk bir zarar söz konusu. Bunun üzerine UEFA geldi ve uyarıda bulundu. 'Ayağını denk al ve ben seni izlemeye alıyorum' dedi. 'İzlemeye alıyorum' demek, bundan sonra yaptığın her hareketi kontrol edeceğim ve 2 yıl içerisinde mali kriterlerde düzelme göstereceksin" ifadelerini kullandı. Özbek, "UEFA ile sanırım Ekim'in 5'inde görüşülecek ve mali hareketlerin açıklamasını anlatacağız. Daha sonra da yeniden bir bildirim yapacağız. Benim ve yönetimimin en büyük arzusu ve çalışması, dünya markası olan Galatasaray'ın UEFA organizasyonlarından mahrum kalmasının önüne geçmesini sağlamaktır. Son 3 sezondaki 107 milyon zararının en büyük nedeni bu dönemlerde yapılan transferlerdir. 60 yakın transfer yapılmış " diye konuştu.
Görevi bırakmayacağım
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek,  3 yıl için bu göreve geldiklerini ve görevi bırakmayacağını ifade ederek, “Bize 'İstifa etmeli', 'Yönetim beceriksiz' diyorlar. Bunlardan etkilenmiyoruz. Daha da hırslanıyoruz. 3 yıl içinde bana ve yönetimime neye mal olursa olsun Galatasaray'a verdiğim sözlerin hepsini yapacağım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...