Dünyanın gözü burada

Dünyanın gözü burada

SPOR Haberleri

Küba ile G.Kore arasında oynanacak açılış maçında Cüneyt Çakır düdük çalacak. Kupanın başlama vuruşunu ise FIFA Başkanı Sepp Blatter yapacak.

FIFA'nın ikinci büyük organizasyonu olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın 19'uncusu bu akşam Kayseri ve İstanbul'da oynanacak 4 maçla başlayacak. Kayseri'de oynanacak Küba-G.Kore ile Portekiz-Nijerya maçlarının arasında gerçekleşecek resmi açılış töreni izleyenleri büyüleyecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile FIFA Başkanı Sepp Blatter de açılışa katılacak. Kupanın başlama vuruşunu FIFA Başkanı Sepp Blatter yapacak. Kayseri Kadir Has Stadı'nda saat 18.00'de başlayacak Küba-G.Kore maçında ise Türk hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır, 2011 yılında Kolombiya'da yapılan bir önceki turnuvanın da açılış maçını yönetmişti.
7 ŞEHİR, 24 TAKIM, 52 MAÇ
Toplam 52 maça sahne olacak FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na nbsp;İstanbul, Bursa, Kayseri, Antalya, Gaziantep, Trabzon ve Rize ev sahipliği yapacak. A Grubu maçları ile çeyrek final, üçüncülük ve final maçlarına sahne olacak İstanbul'da 11 maç oynanacak. Bursa, 9 maçla ikinci sırada yer alırken, Kayseri ve Gaziantep'te nbsp;8'er, Antalya'da 7, Trabzon'da 6, Rize'de ise 3 maç oynanacak. Organizasyonun yarı final karşılaşmaları, Bursa ve Trabzon'da gerçekleştirilecek. U20 Milli Takımımız şampiyonada grup maçlarını Trabzon ve Rize'de oynayacak. C Grubu'nda yer alan ay-yıldızlılar, ilk maçını yarın saat 21.00'de El Salvador ile Trabzon'da yapacak.
A GRUBU nbsp;(İstanbul)
Fransa
Gana
ABD
İspanya

B nbsp;GRUBU nbsp;(Kayseri)
Küba
Kore Cum.
Nijerya
Portekiz

C GRUBU nbsp;(Trabzon nbsp;Rize)
Türkiye
El Salvador
Kolombiya
Avustralya

D GRUBU nbsp;(G.Antep)
Meksika
Yunanistan
Paraguay
Mali

E GRUBU nbsp;(Antalya)
Şili
Mısır
İngiltere
Irak
F GRUBU BURSA
Y.Zelanda
Özbekistan
Uruguay
Hırvatistan


STATÜ
Kupada 6 gruptan ilk 2 sırayı alan 12 takımın yanı sıra en iyi üçüncü 4 takımın yer alacağı 16 takım bir üst tura çıkacak. 2. Tur maçlarının ardından çeyrek final, yarı final maçları sonrası final maçı 13 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak.

FEYYAZ UÇAR: nbsp;HEDEFİMİZ FİNAL
U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Türkiye'de düzenlenecek bu turnuvanın iddialı takımlarından biri olduklarını söyledi. "Kupaya damgasını vuracak isimlere sahibiz. Dünya futboluna sunacak yıldızlarımız var" diyen Uçar, "Burada olan futbolcular için bu şampiyona büyük bir şans. Gösterecekleri performansla A Milli Takım'a yükselebilecekler. Herkese keyif veren bir takım izlettirmek istiyoruz. Tabii ki hedefimiz evimizdeki bu turnuvada en azından final oynamak" diye konuştu.



İLK?GÜNÜN?PROGRAMI
A GRUBU

18.00 Fransa-Gana
TT Arena Stadı
TRT AVAZ Naklen
21.00 ABD-İspanya
TT Arena Stadı
TRT Haber Naklen

B GRUBU

18.00 Küba-G.Kore nbsp;
Kayseri Kadir Has Stadı
TRT Spor Naklen
21.00 Nijerya-Portekiz
Kayseri Kadir Has Stadı
TRT Spor Naklen



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...