Dünyaca ünlü yıldızlar Türkiye'ye geliyor

/ Kaynak: İHA
Dünyaca ünlü yıldızlar Türkiye'ye geliyor

SPOR Haberleri  / İHA

Dünyaca ünlü Amerikan futbolu oyuncuları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye'ye geliyor.

American Football Without Barriers (AFWB) kamp ve hayır ziyaretinin üçüncü ayağı bu sene Şubat ayı sonunda Fox International Channels (FIC), Foxsports ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle İstanbul'da gerçekleşecek. 2013'te Çin'de, 2014'te ise Brezilya'da gerçekleştirilen başarılı kampların ardından, 6 NFL (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) takımını temsilen önde gelen 12 NFL oyuncusu İstanbul'a gelmeye hazırlanıyor. American Football Without Barriers organizasyonu çeşitli kamplar aracılığıyla ve yardıma muhtaç kurumlara erişerek Amerikan futbolunu tüm dünyaya yaymayı hedefliyor.


TÜRKİYE'DE AMERİKAN FUTBOLUNA İLGİ ARTIYOR
Türkiye'de Amerikan futboluna olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Yedi sene önceye oranla, şu anda Türkiye'de bu spora ilgi duyan, yaklaşık 5 bin erkek, kadın ve çocuğun katıldığı 18 yarı profesyonel ve 40 üniversite takımı bulunuyor.


ÜNLÜ OYUNCULAR LİDERLİK EĞİTİM VERECEK
Aralarında son iki SuperBowl'da oynayan ünlü oyuncu Marshawn Lynch'in de bulunduğu 12 profesyonel oyuncu, İstanbul'da iki gün boyunca yaklaşık 700 Amerikan futbol oyuncusu ve tutkunlarına teknik yetenek geliştirme ve liderlik eğitimi verecek. Oyuncular aynı zamanda gerek sınıflarda gerekse sahada uygulanabilecek tıbbi eğitim de veriyor olacak.


ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLARLA AMERİKAN FUTBOLU KAMPI
Oyuncular ayrıca global iyi niyet turu kapsamında iki günlerini İstanbul Teknik Üniversitesi ve Darüşşafaka Lisesi'nde düzenlenecek kamplara ayıracak. İTÜ kampüsünde gerçekleştirilecek olan Special Olympics Kampı vasıtasıyla zihinsel engelli çocuklarla bir Amerikan futbolu kampı düzenlenecek. Ayrıca oyuncular, spor ve fiziksel aktiviteyi teşvik etmek için, Darüşşafaka Lisesi'ndeki yetim çocuklara teknik yetenek geliştirme eğitimi verecek.


Organizasyonu katılacak oyuncuların isimleri şöyle:


Alex Mack: Cleveland Browns, Center


Barkevious Mingo: Cleveland Browns, Linebacker


Breno Giacomini: New York Jets, Offensive Lineman


Cooper Helfet: Seattle Seahawks, Tight End


DeAngelo Williams: Carolina Panthers, Running Back


Erik Lorig: New Orleans Saints, Fullback


Gary Barnidge: Cleveland Browns, Tight End


Johnson Bademosi: Cleveland Browns, Defensive End/Special Teams


Jordan Cameron: Cleveland Browns, Tight End


Marshawn Lynch: Seattle Seahawks, Running Back


Thomas Keiser: Arizona Cardinals /Free Agent, Outside Linebacker


Will Svitek: Tennessee Titans, Tackle

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...