Dünya şampiyonu milli cimnastikçi İbrahim Çolak dizinden operasyon geçirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya şampiyonu milli cimnastikçi İbrahim Çolak dizinden operasyon geçirdi

SPOR Haberleri

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'ndaki madalya umutlarımızdan Avrupa ve dünya şampiyonu milli cimnastikçi İbrahim Çolak, dizinden operasyon geçirdi. 2017’de düzenlenen Avustralya Dünya Kupası'nda halka branşında yaptığı hareketle, Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından soyadıyla birlikte “The Colak” literatüre geçirilmişti.

Avrupa ve dünya şampiyonu milli cimnastikçi İbrahim Çolak, dizinden operasyon geçirdi.

Türkiye Cimnastik Federasyonundan yapılan açıklamada, İbrahim'in İstanbul'da Acıbadem Fulya Hastanesi'nde ön çapraz bağından operasyon geçirdiği belirtilerek, "İbrahim Çolak'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sporcumuzun en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını ve kazandığı madalyalara kaldığı yerden devam etmesini umut ediyoruz." denildi.

İbrahim Çolak da sosyal medyasından yaptığı paylaşımda 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na da vurgu yaparak, "İnşallah bu son olur. Şu an her şey yolunda. Kolay değil ama daha güçlü bir şekilde geri döneceğime inanıyorum. Dualarınızı eksik etmeyin." dedi.

https://twitter.com/Colakibrhm95/status/1639664956177108994

İBRAHİM ÇOLAK KİMDİR?

Dünya ve Avrupa şampiyonu Türk artistik jimnastikçidir. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu ve İzmir'deki Şavkar jimnastik Spor Kulübü'nün aktif sporcusudur.

Çolak, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde bronz, Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’nda gümüş, Bakü 2015 Avrupa Oyunları’nda bronz, Bakü 2017 İslami Dayanışma Oyunları’nda altın, Tarragona 2018 Akdeniz Oyunları’nda altın ve 2019 Artistik jimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

17. Akdeniz Oyunları'nda artistik jimnastik erkekler halka finallerinde ikinci olarak Türkiye'ye oyunlar tarihinde bu kategorideki ilk madalyasını kazandırmıştır. Mersin jimnastik Spor Salonu'nda yapılan alet finalleri erkekler halka kategorisinde toplamda 15.133 puan alarak gümüş madalyaya uzanan İbrahim Çolak, Türkiye tarihinin Akdeniz Oyunları artistik jimnastik halka kategorisindeki ilk madalyasını kazandı. 

Dünya şampiyonu milli cimnastikçi İbrahim Çolak dizinden operasyon geçirdi

LİTERATÜRE GEÇMİŞ HAREKETİ VAR

2017’de düzenlenen Avustralya Dünya Kupası'nda halka branşında yaptığı hareketle, Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından soyadıyla birlikte “The Colak” literatüre geçirildi.

Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen 2019 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda halka branşında 14.933'lük derecesiyle şampiyon olurken, jimnastikte büyüklerde altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19'uncu Akdeniz Oyunları'nda halka aletinde 14.850 derecesiyle altın madalya kazandı. Artistik jimnastik Erkek Milli Takımı ile birlikte, takım olarak ülkemize tarihimizdeki ilk altın madalyayı kazandırdı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...