Dünya Kupası yolunda rakip İzlanda

Düzenleyen:
Dünya Kupası yolunda rakip İzlanda

SPOR Haberleri

Türkiye, Eskişehir’de 35 bin taraftarın desteğiyle İzlanda’yı geçip umudunu son maça taşımak istiyor

A Millî Takım, 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda arka arkaya iki kritik maça çıkacak. Bunlardan ilki bu gece İzlanda’ya ikincisi de grubun son maçında pazartesi günü deplasmanda Finlandiya’ya karşı olacak. Grubunda 14 puanla 3’üncü sırada bulunan Türkiye, bu gece 21.45’te Eskişehir Yeni Stadyumu’nda başlayacak karşılaşmada ‘Buzlar ülkesi” olarak bilinen İzlanda’yı yenip önemli bir eşiği daha atlamak istiyor. Karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetecek.
> Tek hedef galibiyet
2018 yılında Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupasına direkt katılma şansı bulunan Türkiye için İzlanda maçında tek hedef galibiyet. Elemelerde I Grubu’na istediği gibi başlayamayan Millî Takım, üç maçlık galibiyet serisinden sonra Ukrayna deplasmanından mağlubiyetle ayrılmış, sahasında Hırvatistan’ı yenerek yeniden Dünya Kupası’na katılma şansını sürdürmüştü. Ay-yıldızlılar, İzlanda’yı yenerek, 2 puan önündeki rakibini geçmek ve Rusya’daki Dünya Kupası’na katılma şansını son maça taşımak istiyor. 

Dünya Kupası yolunda rakip İzlanda

 

Rusya vizesi bizim elimizde
Türkiye, Rusya’da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası’na doğrudan katılabilmek için grubu birinci sırada tamamlamak zorunda. İkincilikte ise, play-off oynaması yüksek ihtimal. Ay-yıldızlıların play-off için gruplar arasındaki en kötü ikinci takım olmaması gerekiyor. Millîler son iki maçı kazanırsa ilk ikideki yeri garanti olacak. Grup liderliği için en kesin yol, Ukrayna’nın Kosova deplasmanında puan kaybı yaşayıp son maçta Hırvatistan’ı yenmesinden geçiyor. Ukrayna’nın son iki maçını kazanması halinde ise liderlik için genel averaja bakılacak. 

Emre Mor döndü
 Dedesinin cenaze töreni için Uşak’a giden Emre Mor, Eskişehir’de kampa katıldı. Takım arkadaşları genç oyuncuya başsağlığı dileklerini iletirken, teknik direktör Mircea Lucescu’nun Emre Mor’a maçın ilerleyen bölümlerinde gerekirse forma verebileceği belirtildi. 

552.  randevu
Millî Takım, İzlanda ile yapacağı grup eleme maçıyla 552. defa sahaya çıkacak. 94 yıllık tarihinde 291’i resmî, 260’ı özel olmak üzere geride kalan 551 maçta, ay-yıldızlılar biri hükmen olmak üzere 209 galibiyet aldı, 127 defa berabere kaldı, 215 defa da rakiplerine yenildi.

U21 millîler mağlup  
U21 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçında Türkiye, deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi’ne 2-1 mağlup oldu. Ay-yıldızlı ekip, gruptaki ilk maçında Belçika ile deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı. 3. maç 10 Ekim Salı günü Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Macaristan ile oynanacak. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...