Dünya basını UEFA ve FIFA’da elit hakem olan Halil Umut Meler'e yapılan yumruklu saldırıya dair neler dedi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya basını UEFA ve FIFA’da elit hakem olan Halil Umut Meler'e yapılan yumruklu saldırıya dair neler dedi?

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Süper Lig'in 15. haftasında karşı karşıya gelen MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor maçında bitiş düdüğü ile birlikte yaşanan olay Türkiye ve dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan maçta MKE Ankaragücü başkanı Faruk Koca, karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Olayın ardından lig maçları süresiz ertelendi. İşte, dünya basınının konuyla ilgili başlıkları...

11 Aralık tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda, MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan lig maçında, MKE Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın, müsabakanın hakemi Halil Umut Meler'e attığı yumruk birçok uluslararası medyada ilk sıralardan yer aldı.

ULUSLARASI BASINDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Dünya çapında geniş okuyucu kitlesine ulaşan The Athletic, Fox Sports, La Gazetta Dello gibi sitelerin manşetine taşınan konuyla ilgili TFF Başkanı Mehmet Büyüekşi, UEFA'nın henüz kendileriyle temasa geçmediğini belirtti. MKE Ankaragücü'ne bir ceza verilip verilmeyeceğine yönelik soruya ise "Bizim kurullarımız var, Disiplin Kurulu var, Tahkim Kurulu var. Yarın TFF Hukuk Müşavirliği sevk edecek ve onlar da gereken en ağır cezayı vereceklerdir." diye cevapladı.

DÜNYA BASINI KONUYA DİKKAT ÇEKTİ

Athtletic, konuyu "MKE Ankaragücü Başkanı Süper Lig maçı sonrası hakeme yumruk attı" başlığıyla aktardı.

Amerikan FOX Sports, UEFA ve FIFA'da elit hakem kategorisinde yer alan Halil Umut Meler'in önde gelen hakemlerden biri olduğunu ve Şampiyonlar Ligi'nde birçok karşılaşmada görev aldığını belirterek "Türk hakemin yüzüne kulüp başkanı yumruk attı, ülkedeki tüm futbol karşılaşmaları ertelendi" başlığına yer verdi.

Dünya basını UEFA ve FIFA’da elit hakem olan Halil Umut Meler'e yapılan yumruklu saldırıya dair neler dedi?

SKY NEWS, TFF BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASINA YER VERDİ

İngiliz haber kanalı Sky News, Halil Umut Meler yapılan yumruklu saldırıyı manşetine taşıdı. Gerçekleşen saldırının ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yaptığı basın açıklamasından cümlelerine haberinde yer verdi. Sky News şu cümlelere yer verdi: "Türkiye'de hakemler verdikleri kararlar nedeniyle kulüp yöneticileri ve başkanları tarafından sık sık eleştirilse de nadiren şiddet içeren saldırıların hedefi oluyorlar."

Dünya basını UEFA ve FIFA’da elit hakem olan Halil Umut Meler'e yapılan yumruklu saldırıya dair neler dedi?

MELER'E YAPILAN SALDIRI, BİRİNCİ SIRADAN KONUŞULDU

FIFA ve UEFA'da elit hakem kategorisinde olan Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya birinci sıradan yer veren Tuttosport, "Halil Umut Meler, Rizespor karşılaşması sonunda Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğradı. Birkaç saat önce Türkiye’nin başkentinde yaşanan olaylar sansasyoneldi. Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan ve 1-1'lik skorla sona eren maç sonunda ev sahibi kulübün başkanı Faruk Koca, hakeme saldırdı."

İTALYA, İNGİLTERE, FRANSA'DAN DİĞER BAŞLIKLAR

İngiliz Daily Star, haberinde sosyal medyada yorumda bulunan futbol takipçilerinin görüşlerine yer verdi. Paylaştıkları yorumlardan birinde, "Türk futbolunun en karanlık gecesi", bir diğerinde ise "Korkunç. Kulüp ligden atılmalı" cümleleri göze çarptı.

Geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan Goal, "Türkiye'de şok edici sahneler" başlığıyla konuyu ele aldı. Ardından "Türkiye'nin futbol tarihinde utanç verici bir gün yaşanıyor" diye yazdı.

France 24, İngilizce yayın yaptığı internet sitesinde, TFF Başkanı Büyükekşi'nin açıklamasına atıfta bulundu. Süper Lig'de Icardi, Zaha ve Dzeko'nun da oynadığının altı çizerek başlığında; "Alçak, insanlık dışı" hakem saldırısının ardından Türkiye'de ligler askıya alındı" yazdı.

MELER'E YAPILAN SALDIRI BÖYLE NİTELENDİRİLDİ: "UTANÇ VERİCİ SAHNELER" 

İngiliz Daily Mail, Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü Çaykur Rizespor maçında Halil Umut Meler'e yapılan yumruklu saldırıyı "utanç verici sahneler" başlığıyla sitesine taşıdı.

Fransız spor gazetesi L'equipe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saldırıyı kınadığını belirtirken, İtalyan La Gazetta Dello Sport "Türkiye'de çılgınlık" başlığını attı.

MKE ANKARAGÜCÜ ÇAYKUR RİZESPOR MAÇI SONRASI NELER OLDU?

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Meler, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Faruk Koca'nın da kalp krizi geçirdiği açıklandı.

Olayın ardından MKE Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu istifa etti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, lig maçlarının süresiz olarak ertelendiğini belirtti.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...