Dosya tekrar masada

Dosya tekrar masada

SPOR Haberleri

Daha önce finansal fair play kriterlerine uyulmadığı gerekçesiyle Avrupa'dan men edilen bu sezon başında ise kadro kısıtlaması ve para cezası alan sarı-kırmızılıların durumu görüşülecek.

UEFA, Galatasaray ile 13 Haziran'da yapılan Finansal Fair Play anlaşmasının tekrar inceleneceğini açıkladı. İnceleme süresince, Galatasaray'ın 13 Haziran'da yaptığı anlaşma geçerliliğini sürdürecek. 13 Haziran'daki anlaşma 2018/19, 2019/20, 2020/21 ve 2021/22 sezonlarını kapsıyordu ve Avrupa'dan men cezası yoktu. Galatasaray'a bazı yaptırımlar uygulanmış, 25 kişilik UEFA A listesine 2018/19 sezonunda 21 oyuncu, 2019/20 sezonunda 22 ve 2020/21 sezonunda 23 oyuncu dahil edebilmesi kararlaştırılmıştı. Ayrıca Galatasaray'ın transferde hareket alanı kısıtlanmış, gelir gider tablosunda zarar etmesi durumda ceza yaptırım uygulanacağı da belirtilmişti. Sarı-kırmızılıların 6 milyon avro tutarındaki UEFA Katılım gelirlerine tedbir konulmuştu.

Para cezası olabilir
Şimdi UEFA anlaşmayı yeniden inceleme kararı alınca bir panik havası oluşsa da, bu saatten sonra Galatasaray'ın herhangi bir men cezası almasının söz konusu olmadığı belirtildi. Ki kulüpten de Şampiyonlar Ligi'ne katılımı etkileyecek bir durum olmadığı üst yargı organının kendileriyle ilgili Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun aldığı Uzlaşma Anlaşması kararıyla ilgili değerlendirme ve ek bilgiler talep ettiğini duyurdu. Bu inceleme kararının ardından en fazla ekstra bir para cezası gelebileceği öngörülüyor. Devre arası transfer döneminde bir kısıtlamama gelmemesi Galatasaraylıların şu an için en büyük beklentisi. Çünkü takımda santrfor sıkıntısı yaşanırken, ocak ayında teknik heyet mutlaka bir transfer bekliyor.

Tek suçlu Gomis!
Yaz transfer döneminde golcüsü Gomis'i satıp yerini dolduramayan Galatasaray yönetimi, bahane üretmeyi sürdürüyor. Daha önce sürekli UEFA kriterlerini öne süre sarı-kırmızılı yöneticiler bu sefer de suçu Bafetimbi Gomis'e attı. G.Saray ikinci başkanı önceki gün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Son güne kadar bizi oyalayıp gitmek isteyen Gomis, elimizi kolumuzu bağladı. Transferin bitimine 1-2 gün kala imzaları atıp gönderdik. Hepsi birbirine eklenince söylenecek çok şey var! Gomis, bizi götürdü götürdü köşeye sıkıştırdı" ifadelerini kullanarak Fransız futbolcuyu suçladı. Ancak Abdurrahim Albayrak, daha önce taraftardan özür dileyerek, olayın maddi olduğunu açıklamıştı. Albayrak, "Taraftarlarımızın hepsinden özür diliyorum. 1 değil, 2 transfer yapacağız dedik ama o günkü şartlar kesinlikle öyleydi. Ama sonra baktık ki evdeki hesap çarşıya uymadı” demişti.

Sinan'a güvenoyu
Fatih Terim, Sinan Gümüş'ün Porto maçında forvet bölgesinde ortaya koyduğu oyunu beğendi. 90 dakika sonunda Casillas'ı geçemediği için eleştiriler alan Sinan Gümüş'ün performansını gol atamasa da Terim'in takdirini kazandı. Sinan’ın bundan sonra forvette Eren'in alternatifi olması da kesinleşti.

Sınırda 1 Aslan var
Ameliyat edilen Emre Akbaba'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Eren Derdiyok ile Selçuk İnan'ın da forma giyemeyeceği Antalya maçı öncesi Galatasaray'da kart sınırında bir futbolcu bulunuyor. O da Mariano. Brezilyalı futbolcu, bu karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda 9. haftadaki Bursaspor maçında cezalı olacak.

Oumar Niasse yakın
G.Saray ile yıllardır  sıcak temasta olan Oumar Niasse devre arasında Cimbom'a gelmesi en muhtemel isimlerden. Bu sezon Everton'da forma şansı bulamayan Niasse’nin, santrfor ihtiyacına çözüm olarak kiralanması düşünülüyor. Sarı-kırmızılıların bu transferi 1,5 milyon avro kiralama bedeli ile bitirmek istediği gelen haberler arasında.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...