Dikkati dağınık mı eksik mi? DEHB okul başarısını olumsuz etkiliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dikkati dağınık mı eksik mi? DEHB okul başarısını olumsuz etkiliyor

SPOR Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Çocuklarda dikkat dağınıklığı ve dikkat eksikliğinin birbirleriyle sık karıştığını söyleyen uzmanlar, DEHB hastalarının okul başarısının düşük olduğunu vurguluyor.

Dikkat dağınıklığı ve dikkat eksikliğinin birbirine yakın ancak farklı sorunlar olduğunu söyleyen Medical Park Florya Hastanesinden çocuk psikiyatrisi uzmanı Dr. Fatma Eren “Çocuklarda dikkat dağınıklığı ve dikkat eksikliği birbiriyle sık karıştırılıyor. Dikkat dağınıklığını zaman zaman herkesin yaşaması mümkündür. Kişiler zihinlerini toplayıp konuları aktarmada zorluk yaşarlar. Dikkat dağınıklığı ve dikkat eksikliği birbirinden farklıdır. Dikkat eksikliği ise tedavi gerektiren bir durumdur. DEHB, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğudur. Bu hastalıkta çocuklar yerlerinde duramazlar. Dikkatlerini toplayamaz ve derslerinde sorun yaşarlar. Dikkat dağınıklığı olan bir çocuk bu problemi devamlı yaşamaz. Fakat DEHB sıkıntısı yaşayan çocuk bu problemi devamlı yaşar ve bunu çevreye yansıtır” diye konuştu.

Dr. Eren DEHB belirtilerini şöyle anlattı: Çocuk derse konsantre olamaz, dikkatini bir süre toplayabilseler bile dikkatini koruma noktasında sıkıntı ve güçlük yaşar. Genellikle hayallere dalma, anlatılanları dinlememe, kendi dünyasına kapanma şeklinde belirtiler olur. Aynı durum erişkinler için de geçerlidir. Dikkat eksikliği bozukluğuna sahip bireyler detaylara dikkat etmez, verilen komutlara uyum sağlayamaz ve organizasyon problemleri yaşarlar. Bu bireyler günlük rutin işlerini yapamaz ve dikkatleri kolayca dağılır. Hiperaktivite de tabloya eklendiğinde, kişiler aynı yerde uzun süreli sabit duramaz, oturamazlar. Bu bireyler çok konuşur, karşısındaki kişilerin konuşmasını bitirmesini bekleyemez, bekleme gerektiren ya da sırayla yapılması gereken işleri yapmakta sıkıntı yaşarlar.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...