Dikkat! Gol çalışması

Düzenleyen:
Dikkat! Gol çalışması

SPOR Haberleri

Süper Lig’de son 10 şampiyonun gol ortalaması 69. Kocaman 2011’de 84 golü gördü ama o kariyerinde istisnai olarak kaldı. Şimdi çok çalışma, gelişme vakti

Fenerbahçe’de hazırlık maçlarındaki gol problemi dikkat çekerken, bu sıkıntıyı aşma çalışmaları da devam ediyor. İstatistikler ise son üç sezondur 60 golde kalan sarı-lacivertli takımın şampiyonluk ortalamasının oldukça altında kaldığını gösteriyor. Spor Toto Süper Lig’de son 10 yılda şampiyon olan takımlar 69 gol ortalamasıyla sezonu tamamlıyor. Kocaman’ın ilk sezonunda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe 34 haftalık maratonu 84 golle tamamlamıştı. İşte kadrosundaki oyuncuların skor ortalamasıyla önümüzdeki sezon 84 gole ulaşması zor görünen Aykut Kocaman’ın takımının gol raporu... 
Mevcut kadro 49 attı
Fenerbahçeli futbolcuların gelecek sezon geçtiğimiz yıl attıkları gol sayısı kadar gol atması hâlinde takım, ligi 49 golle tamamlayacak ve şampiyonluk ortalamasının hayli altında kalacak. Sarı-lacivertli kadronun son üç yıldaki gol ortalaması ise 65 olurken, Fernandao ve Robin van Persie’nin birlikte oynama ihtimalinin oldukça düşük olması bu sayıyı pek de sağlıklı bir veri yapmıyor. 
Şampiyon kadro katladı
Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezonki kağıt üstündeki ilk 11’i gelecek sezon, bir önceki sezonki kadar gol atması halinde takımın ilk 11’den alacağı skor katkısı 34 golde kalacak. Sarı-lacivertliler Aykut Kocaman yönetiminde 2010-2011 sezonunda şampiyonluğa ulaştığında ise sezon boyu ilk 11’de forma giyen oyuncularından 66 gollük katkı almış ve ligi 84 golle tamamlamıştı. 
Kocaman’ın sıkıntısı gol
Hücum futbolu kalıbını aptalca bulduğunu ifade eden ve futbolun bu şekilde yorumlanmaması gerektiğini ifade eden Aykut Kocaman’ın takımlarının bugüne kadar ligde önemli bir ofansif gücünün olmaması da dikkat çekiyor. Kocaman’ın çalıştırdığı Anadolu takımlarında en çok 44 golü görebilmiş olması tecrübeli teknik adamın kariyerindeki eksiler olarak öne çıkıyor. Fenerbahçe’nin son 13 sezondaki en düşük gol sayısının (56) da 2012-2013 sezonunda Aykut Kocaman yönetiminde yaşandığı düşünüldüğünde sarı-lacivertli takımın bu problemleri nasıl aşacağı merak ediliyor. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...