Devlet Bahçeli Meclis'i açabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Devlet Bahçeli Meclis'i açabilir

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

75 yaşındaki MHP lideri Devlet Bahçeli’nin en yaşlı üye sıfatıyla ilk oturumda TBMM’yi yönetmesi bekleniyor.

YAZAR: ZELİHA MANGIRCIOĞLU - TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne dair kesin sonuçların açıklanmasını takip eden üçüncü günde saat 14.00’te çağrısız olarak toplanacak.

TBMM iç tüzüğünün ‘İlk toplantı, andiçme ve göreve başlama’ başlıklı üçüncü maddesine göre, ilk birleşimde, öncelikle milletvekillerinin ant içme töreni yapılacak. Yasama döneminin birinci birleşiminin ilk oturumundan başlayarak başkan seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili, geçici başkanlık görevini yapacak. Yeni oluşan Meclis tablosuna göre, 75 yaşındaki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şu anda en yaşlı üye sıfatını taşıyor. Bahçeli’den sonra en yaşlı üye, sekiz ay küçük olan YSP’li Cengiz Çandar. Yemin töreninden sonra, yeni başkan seçimi ve komisyonların dağılımı gerçekleştirilecek. Meclis iç tüzüğüne göre başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim yapılıyor. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl oluyor.

BAŞKANLIK İÇİN  ADI GEÇENLER

AK Parti’den Ankara Milletvekili seçilen Fuat Oktay’ın Meclis Başkanı olabileceği belirtiliyor. Yine kulislerde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un adı da başkanlık için konuşuluyor.

MECLİS YENİ VEKİLLERİ  BEKLİYOR

Meclis’te yeni milletvekilleri için kayıt masaları oluşturuldu. Mazbatasını aldıktan sonra kayıt için Meclise gelecek milletvekillerini üç giriş kapısında mihmandarlar karşılayacak. Milletvekilleri, Türk bayrakları ve TBMM flamalarıyla süslenen Şeref Holü’ne geçerek kayıt işlemlerini gerçekleştirecek. TBMM yönetimi, yeni milletvekilleri için halkla ilişkiler binasındaki milletvekili odalarını da hazırlamaya başladı. Yeni seçilen milletvekillerinin kullanacakları odalar, kura ile belirlenecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...