'Dev' düello Kara Kartal'ın: 3-2

/ Kaynak: İHA
'Dev' düello Kara Kartal'ın: 3-2

SPOR Haberleri  / İHA

Beşiktaş, gol düellosu şeklinde geçen maçta Fenerbahçe'yi 3-2'lik skorla mağlup ederek Spor Toto Süper Lig'de liderlik koltuğunu ele geçirdi.

Beşiktaş, gol düellosu şeklinde geçen maçta Fenerbahçe'yi 3-2'lik skorla mağlup ederek Spor Toto Süper Lig'de liderlik koltuğunu ele geçirdi. Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta karşılaşmalarında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren ve nefesleri kesen dev derbi, siyah-beyazlı takımın 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren goller Mario Gomez (2) ve Simon Kjaer'den (kk.) gelirken, sarı-lacivertli takımın golleri ise Dusko Tosic (kk.) ve Robin van Persie'den geldi.

BEŞİKTAŞ'TA TEK DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçının 11'inde tek değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlıların ligde son oynadığı ve deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Gençlerbirliği maçının kadrosunda yer alan Ricardo Quaresma'yı yedekler arasında oturturken, sakatlığı nedeniyle son 2 resmi maçta görev yapamayan Oğuzhan Özyakup'a ilk 11'de forma verdi.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve Dusko Tosic dörtlüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson oynarken, orta alanın sağında Gökhan Töre, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa, sol kanatta ise Olcay Şahan görev yaptı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez forma şansı buldu.

VAN PERSIE YEDEK SOYUNDU

Vitor Pereira ise Beşiktaş derbisine takımını son oynanan Bursaspor maçına göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü. Pereira, sol bekte Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Caner Erkin'e, Michal Kadlec'in yerine ise sakatlığını atlatan Simon Kjaer'e şans tanıdı.

Kalede Volkan Demirel'i oynatan Pereira, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer ve Caner Erkin'den kurdu. Savunmanın önünde Ozan Tufan, Mehmet Topal, Raul Meireles üçlüsünü bozmayan Pereira, kanatlarda ise yine Lazar Markovic ile Luis Nani'yi oynattı. Hafta boyunca hücumdaki tercihi merak edilen Pereira, Jose Fernandao'dan vazgeçmedi. Robin van Persie'yi yedek kulübesinde oturtan tecrübeli teknik adam, Brezilyalı forvete ilk 11'de görev verdi.

FENER BASTIRDI, BEŞİKTAŞ GOLLERİ BULDU

Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde topa daha fazla sahip olan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertli ekip bu bölümde topa sahip olma oranlarında rakibine karşı %60'a %40'lık bir üstünlük yakalasa da skor üstünlüğünü ele geçirmeyi başaramadı. 8. dakikada Lazar Markovic, kendi yarı sahasında aldığı topu müthiş bir süratle rakip yarı alana taşıyarak rakiplerinden sıyrıldı. Soldan ceza sahasına sokulan Markovic'in kale ağzına doğru çevirdiği topa Fernandao dokunamadı.

15. dakikada yine tehlikeli gelişti Fenerbahçe atağı. Sağ kanatta topla buluşan Şener'in orta direğe doğru yaptığı ortada Ozan'dan önce davranan Atiba kritik bir müdaheleyle topu kornere gönderdi.

20. dakikada ise Beşiktaş'ın golü geldi. Sosa'nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kale ağzında Ersan ile Kjaer topa aynı anda yükseldi. Son olarak Kjaer'in kafasına çarpan top Volkan'ın solundan ağlarla buluştu: 1-0.

24. dakikada fark ikiye çıktı. Sağ kanattan Gökhan'ın kullandığı köşe vuruşunda Olcay ön direkte kafayla topu ters tarafa doğru çevirdi. Kjaer'in kafasından seken topu arka direkte Mario Gomez yaptığı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve fark ikiye çıktı: 2-0.

FENERBAHÇE BASKISI

Üst üste gelen gollerin ardından Fenerbahçe ataklarını sürdürürken, Fernandao çok net iki fırsattan sonuç alamadı. Beşiktaş ise ilk yarının son çeyreğinde yarı sahasına gömülüp daha çok ani ataklarla pozisyon üretmeye çalıştı.

30. dakikada Meireles'in sağdan ortasında Fernandao altıpas içersinde müsait durumda kafa vuruşunu yaptı ama yerden de seken top üstten auta çıktı. 32. dakikada ise skora denge geldi. Nani'nin sağdan kullandığı köşe vuruşunda Kjaer'den önce davranmak isteyen Tosic, ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi: 2-1.

Fenerbahçe'de ilk yarının etkili isimlerinden Markovic, topsuz alanda yaptığı bir koşunun ardından arka adalesinde bir problem yaşayınca 38. dakikada yerini Volkan Şen'e bıraktı. Golden sonra da baskısını sürdüren sarı-lacivertli takım, 39. dakikada beraberliğe çok yaklaştı. Nani'nin pasında sol kanattan hareketlenen Caner'in arka direğe doğru yaptığı etkili ortada Fernandao uçarak kafayı vurdu ama Tolga sol köşeden topu çıkarttı. Dönen topa Fernandao yerdeyken bir hamle daha yaptı ama meşin yuvarlak auta gitti ve ilk 45 dakika Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

57. dakikada sol kanattan Oğuzhan Özyakup'un kullandığı serbest vuruşta top az farkla direğin dibinden auta gitti.
59. dakikada sol kanattan Volkan Şen'in ortaladığı top kaleye yöneldi ve meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.
65. dakikada çalımlarla ceza sahası çizgisine inen Volkan'ın pasında topla buluşan Van Persie'nin gelişine vuruşunda meşin yuvarlak Tolga'nın sağından ağlarla buluştu. 2-2
74. dakikada sol kanattan Gökhan Töre'nin ortaladığı topa kale önünde Mario Gomez'in şık kafa vuruşunda top kaleci Volkan'ın ayağına çarparak filelerle buluştu. 3-2
80. dakikada sağ kanattan Şener'in ortaladığı topa Van Persie'nin yaptığı kafa vuruşunda top önce direğe ardından da Hollandalı futbolcunun ayağına çarparak auta gitti.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...