Dev derbiden tarihi rakamlar

Dev derbiden tarihi rakamlar

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın 1-0'lık skorla kazandığı Fenerbahçe derbisinde hakem Bülent Yıldırım'ın gösterdiği kartlar adeta derbi tarihine geçti.

Spor Toto Süper Lig2in 28. haftasında oynanan ve Galatasaray'ın 1-0'lık skorla kazandığı Fenerbahçe derbisinde hakem Bülent Yıldırım'ın gösterdiği kartlar adeta derbi tarihine geçti.

İki takımın Türk Telekom Arena'da yaptığı derbide hakem Bülent Yıldırım, 12 kez sarı, 2 kez de kırmızı kartına başvurdu. Fenerbahçeli futbolcular 8, Galatasaraylılar ise 4 kez sarı kartla cezalandırılırken, sarı-lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu maçın henüz 40. dakikasında, Galatasaraylı Melo ise 88. dakikada ikinci sarı kartlarını görerek, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Dev derbiden tarihi rakamlar

Sarı kart gören futbolcular
Fenerbahçe: Gökhan Gönül, Emenike, Emre(2), Caner, Volkan, Alves, Bekir, Webo
Galatasaray: Eboue, Melo(2), Alex, Sneijder, Hakan Balta

Kırmızı kart gören oyuncular:
Fenerbahçe: Emre Belözoğlu(İkinci sarı karttan)
Galatasaray: Felipe Melo(İkinci sarı karttan)

Son 5 sezonun en çok kart gösterilen derbisi oldu

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan ve sarı-kırmızılıların 1-0 üstünlüğüyle tamamlanan derbi, iki takım arasında son 5 sezonun en çok kart gösterilen maçı oldu.

İki takım arasında en son 2008-09 sezonunda, sarı-kırmızılıların ev sahipliğinde yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan derbide 4 kırmızı, 4 de sarı kart gösterilmişti. Bu derbi, 2 kırmızı, 12 sarı kartla o dönemden bu yana en gergin geçen maçlardan biri oldu.

Ayrıca, 2007-2008 sezonunda iki takım arasındaki Türkiye Kupası karşılaşmasında da 4 kırmızı, 11 sarı kart çıkmıştı. Söz konusu sezondaki maç, Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...