Fenerbahçe'nin atanı, Beşiktaş'ın tutanı... Dev derbide gözler kaleci ve forvetlerde

- Güncelleme:
Fenerbahçe'nin atanı, Beşiktaş'ın tutanı... Dev derbide gözler kaleci ve forvetlerde

Spor Haberleri

Valencia, sarı lacivertli takımın hücum gücünün neredeyse yarısı anlamına geliyor. Millî takım kalesini de kapan Mert ise formuyla dikkati çekiyor.

M. EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Süper Lig’de süper bir derbi hafta sonunda futbolseverleri bekliyor. Ligin ikincisi Fenerbahçe ile üçüncüsü Beşiktaş, zirve yarışında ‘6 puanlık’ bir maça çıkacak. ‘Atanlar’ ve ‘tutanlar’ iki takım için de büyük önem taşıyor. Formuyla önce Beşiktaş’ın, iki buçuk yıl aranın ardından da millî takımın kalesine geçen Mert Günok, Altay Bayındır’a göre daha yüksek kurtarış yüzdesine sahip. Altay dokuz maçta gole kalesini kapattı, Beşiktaş’ın gol yemediği sekiz maçın beşinde ise kalede Mert vardı. Mert’in maç başına gol yeme istatistiği 0,8, Altay’ın ise 1,1… 

VALENCIA MÜTHİŞ SİLAH

Fenerbahçe, takım toplamında üçüncü bölge driblinginde (10,38) ile lig lideri. Valencia’nın ise maç başına (4,5) üçüncü bölge driblingi var. Yani Valencia oynamazsa, Fenerbahçe’nin topu bu bölgeden kaleye taşıma aksiyonu yarıya iniyor. 25 golle krallığa koşan Valencia, her 61 dakikada bir gol atarak müthiş bir istatistiğe de imza atmış durumda. 33 yaşındaki Ekvadorlu girdiği pozisyonların yüzde 36’sını gole çeviriyor. Aboubakar da dönüşüyle Beşiktaş’ın hücum gücünü yükseltti. Yedi maçta 3 gol atan Kamerunlu, pozisyonların yüzde 36’sını gole çevirdi. Valencia maç başına 3,3 şut çekiyor, Abuobakar ise maç başına 2… 

LİG ADİL OLMAZ!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, ligden çekilen takımlara ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla ilgili çıkışlarına bir yenisini ekledi. TRT Spor’daki yayında kararın değiştirilmesi için geç olmadığını belirten siyah beyazlıların patronu, “Bu işin sonuna kadar gideceğim. Gitmek zorundayız. Çünkü bu ligin adil olacağını düşünmüyorum. Eğer federasyon kararı değiştirmezse bu sezon, adil olmamasıyla tarihe geçecek” ifadelerini kullandı.

UEFA NE DİYOR?

Kulüpler Birliğinde yedi kulübün kararı adil bulmadığını hatırlatan Çebi, “Bu kulüplerden altısı, şu andaki TFF kararı sayesinde puan olarak menfaat sağlamasına rağmen kararın değişmesi yönünde görüş bildirdi. Bu sistemin ne kadar adaletsiz olduğu başka nasıl anlatılır? Ekonomik kararlar için UEFA’nın şartları dikkate alınırken, UEFA’nın ‘Ligden çekilen takım olursa, oynamış olduğu maçlar silinir’ hükmünü niye yok sayıyorsunuz” dedi.

TRANSFERLER SEVİNDİRDİ

İyi bir ara transfer dönemi geçirdiklerini belirten Ahmet Nur Çebi, “Hemen bunun katkılarını görmeye başladık. Gelen arkadaşlarımız şampiyonluğa giden bu yolda katkı sağlıyor. Çok zorlu bir rekabet olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

TAKIM OLARAK HÜCUM

Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda kritik öneme sahip Beşiktaş maçında galibiyetten başka bir sonuç düşünmüyor. Sarı lacivertlilerle ilk derbi galibiyetini almaya odaklanan Jorge Jesus, bütün planlarını 3 puan üzerine kurarken, zafere gidecek yol haritasını belirledi. Kilidin orta sahada çözüleceğini düşünen Portekizli, savunma bloğunu öne çıkarıp orta bölgeyi kalabalık tutacak. Ancak bu rakibe hızlı hücumlar konusunda fırsat sunabilecek bir tercih.

ÜÇLÜYE DÖNEBİLİR

Büyük maçlarda üçlü savunmayla hayal kırıklığı yaşayan Jorge Jesus’un, Beşiktaş’a karşı dörtlü oynaması bekleniyor. Ancak en önemli savunma silahlarından biri olan ofsayt taktiğini üç stoperle daha rahat uyguladığını düşünen hoca, yine üçlüde karar kılabilir. Savunma bloğu nasıl olursa olsun, Jorge Jesus, şiddetli presle orta sahayı tapulayıp, hızlı hücumlarla fişi çekeceğine inanıyor. Valencia’nın durumu planlarda belirleyici olacak.

JESUS TEMKİNLİ

Enner Valencia dizindeki ağrılara rağmen derbide oynamakta ısrarlı. Ancak, “Bu maçı kaçırmak istemiyorum” diyen Ekvadorlu hakkındaki nihai kararı Jesus verecek. Gol makinesinin uzun süreli bir sakatlık yaşamasından endişe eden hoca temkinli davranıyor.

DERBİLERİN DEĞİŞMEZİ HALİL UMUT MELER

Kadıköy’de oynanacak kritik derbiyi Halil Umut Meler yönetecek. Özellikle bu sezon derbilerin vazgeçilmez ismi olan Meler’i, MHK ‘manuel atama’ yoluyla maça verildiğini duyurmuştu. Fenerbahçe Meler’in yönettiği maçlarında 5 galibiyet, 4 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. Beşiktaş ise 2 galibiyet, 5 mağlubiyet, 3 beraberlik gördü. 

ÖCAL ULUÇ: FENERBAHÇE KAZANIR

Bu maçın favorisi de, şanslısı da “50 bin taraftarını arkasına alacak olan” Fenerbahçe. Hem kadro ve takım olarak, hem futbol olarak rakibinden üstün. Beşiktaş, “puanlama sisteminin’ değiştirilerek kazanacağı 5 puana bel bağlamış” görüntüsüyle “bu deplasmandan bir beraberlik çıkarırsa” başarılı sayarım. 

KEMAL BELGİN: FENER'İN ŞANSI JESUS

F.Bahçe’nin en büyük şansı Jesus’un cezalı olmasıdır. Kenardaki vekili bu maçı kendi iradesine göre yönetirse F.Bahçe kazanır. Aboubakar ve Ghezzal faktörü Beşiktaş için önemli. Eğer Valencia sağlamsa kilit adam olur ama yarım yamalaksa oynaması aleyhte olur. Şampiyonluk yarışı iki takım için de G.Saray’a bağlı. 

SADIK SÖZTUTAN: FENERBAHÇE KAZANIR

Konumu, kadrosu ve saha avantajıyla Fenerbahçe… Maçın kilit adamı sonradan oyuna girecek Serdar Dursun’dur… Bence hakem elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak ama konuşulmaktan kurtulamayacak. Fenerbahçe kazanırsa, yarışta kalmış olur. Aksi bir sonuç Beşiktaş’a yeniden hesap yaptırır.  

HASAN SARIÇİÇEK: GÜNEŞ TARİH YAZAR

F.Bahçe’de Jesus’un cezalı ve takımın yarısı durumundaki Valencia’nın sakatlığı çok önemli. Şenol Güneş’in teknik direktör olarak geldiği Kadıköy’de F.Bahçe’yi bugüne kadar hiç yenememiş olması handikap gibi gözükse de tarih yazmak adına büyük bir fırsat. Salih, Cenk ve Aboubakar’ın günü olur diye düşünüyorum. 

ÖMER FARUK ÜNAL: JESUS'UN SON ŞANSI

F.Bahçe’nin son şansı. Ali Koç ve Jesus için bir kırılma maçı. Daha fazla motive olacaklardır. Şartlar ve kağıt üzerindeki favori F.Bahçe. Müsabaka Valencia ile Aboubakar arasında geçer. Yumurtalardan biri kırılacaktır. Derbi olur da hakem konuşulmaz mı? Tartışmalı pozisyonlar çok olursa ihale hakemlere kalır.

ERCAN YILDIZ: FENER'İN İŞİ ZOR

Jorge Jesus yönetiminde derbilerde gol bile atamayan F.Bahçe, 3 puana en çok ihtiyaç duyduğu maça çıkıyor. Hocalık kariyerinde Kadıköy’de hiç kazanamayan Şenol Güneş’in yarıştaki konumu itibarıyla üzerinde baskı olmaması Beşiktaş için ciddi avantaj. F.Bahçe’nin Valencia’yı kullanamaması işini çok zorlaştırır. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...