Derviş Eroğlu, 'Rum çatısı altında maç yapmayız'

/ Kaynak: AA
Derviş Eroğlu, 'Rum çatısı altında maç yapmayız'

SPOR Haberleri  / AA

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Rum Futbol Federasyonu çatısı altında maç yapmayı benimsememiz mümkün değil"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Futbol Federasyonu'nun, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Futbol Federasyonu ile imzaladığı anlaşmaya ilişkin, "Rum Futbol Federasyonu çatısı altında maç yapmayı benimsememiz mümkün değil" dedi.Eroğlu, temaslarda bulunmak için geldiği Gaziantep'ta, havalimanında Vali Erdal Ata, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci tarafından törenle karşılandı. Çocukların çiçek takdim ettiği konuk Cumhurbaşkanı, Büyükşehir Belediye Bandosu'nu selamlayarak, VIP salonunda bir süre dinlendi.Daha sonra Valiliğe geçen Eroğlu, tören mangasını selamlayarak Valilik şeref defterini imzaladı. Eroğlu, Vali Erdal Ata'dan kent hakkında bilgi aldı.Anavatan Türkiye'deki gelişmelerden memnuniyet duyduklarını ifade eden Eroğlu, "Güçlü bir Türkiye, masada elimizin güçlü olması demektir. Hem de Kıbrıs'ta güven içerisinde yaşamamız demektir. Çok şükür, anavatan silahlı kuvvetleri, bugün KKTC'de huzurumuzu, güvenimizi sağlamaktadır. Biz de çok rahat ve çok güvenli bir ortamda yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu.
Eroğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. KKTC Futbol Federasyonu'nun, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Futbol Federasyonu ile imzaladığı anlaşmayla ilgili görüşleri sorulması üzerine Eroğlu, "Tabi ki Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının kurduğu bir federasyondur. KOP (Rum Futbol Federasyonu) ise Kıbrıs Rumlarının kulüplerinin temsil edildiği bir kuruluştur. Dolayısıyla biz yıllardan beri Rumlardan ayrı yaşıyoruz. Aslında 1959-1960 anlaşmaları ile kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde de ki o zaman ortaktık, o zaman bile federasyonlarımız ayrıydı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Rumların futbol federasyonu birbirinden ayrıydı. 1960 anayasasında da zaten eğitim, spor, kültür ve din, doğrudan doğruya cemaat meclislerine bırakılmıştı." ifadelerini kullandı.Birleşmeyi kabul etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Eroğlu, "Futbol federasyonunu temsil eden kişiler, işte 'futbolumuzu dışa açamıyoruz, sporumuzu dışa açamıyoruz' gibi telaşlar içinde bir görüşme yaptılar. Ama Kıbrıs'ta yaptıkları görüşmeyle İsviçre'de FIFA merkezinde hazırlanan, ortaya çıkan taslağın birbirinden farklı olduğunu, bana futbol federasyonu başkanımız ifade etmişlerdir. Dolayısıyla tekrar görüşmelerle düzeltilir mi, düzeltilemez mi bilmem ama bu yanlışlar düzeltilmeden Kıbrıs'ın Türk Futbol Federasyonu Başkanı'nın bunu kulüplere taşıması ve tartıştırması zannederim olmayacak." dedi.
Rum Futbol Federasyonu Başkanı'nın açıklamaları dikkate alındığında, Türk'lerin güneyde, Rumlar'ın ise kuzeyde maç yapmayacağının anlaşılacağını vurgulayan Eroğlu, "Demek ki bu tamamen Rum Futbol Federasyonu'nun bir oyunu. Bizim takımlarımızı kendi bünyesine alıp, siyasi bir manevra ile dünyaya, 'Bakınız, Kıbrıs Futbol Federasyonu size müracaat ederse FIFA ya da UEFA gibi kuruluşlara, siz bunu itibara almayınız, biz bunları bünyemize alıyoruz' gibi mesaj vermek için bu açıkgözlülüğü yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü Rum Futbol Federasyonu Başkanı'nın geçen yapmış olduğu açıklamada 'Kosova'da Sırplar uyudular. Kosova UEFA'ya müracaat ederek dostluk maçı yapma izni aldı. Biz o olanları da ortadan kaldırdık' diye kendi kulüplerine övünerek mesaj vermiştir. Dolayısıyla Rum Futbol Federasyonu çatısı altında maç yapmayı benimsememiz mümkün değil. Zaten böyle bir olayı benimseyecek olsaydık 1974'ten hemen sonra yine yapabilirdik. Onun için bana göre bu olmayacak." diyerek sözlerini tamamladı.
Vali Ata, ziyaretin anısına Eroğlu'na yöresel el işi çalışması hediye etti, Eroğlu da Ata'ya plaket verdi.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...