Derbinin kazananı Galatasaray oldu

Düzenleyen:
Derbinin kazananı Galatasaray oldu

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın kapanış maçı dev derbiye sahne oldu. Galatasaray, sahasında ağırladığı Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı kırmızılı takımın ve Türk futbolunun yükselen değeri Kerem Aktürkoğlu iki golüyle zafere imzasını attı, takımını sırtladı, Kara Kartal'ın Devler Ligi umutlarını budadı. Beşiktaş'a Rıdvan’ın sayısı ise yetmedi.

Yalımcan SARPYEL

Son zamanların seyir zevki en yüksek derbilerinden olmaya aday maçta Galatasaray, Beşiktaş’ı 2-1 yenmeyi başardı. Sarı kırmızılılar, İspanya’da oynadıkları Barcelona mücadelesindeki iyi oyununu derbide zirveye taşıdı. İlk derbi sınavını veren Torrent perşembe günü oynanacak Avrupa maçının rövanşına rağmen ileride basan, yüksek tempolu bir anlayışla takımı sahaya sürdü. 90 dakikanın genelinde oyunu kontrol eden Aslan skorun yanı sıra futboluyla da taraftarını memnun etti.

MUSTAFA-KEREM İŞBİRLİĞİ

İleride yaptığı baskıyla, Beşiktaş’ı pas hatasına zorlayan Galatasaray ilk dakikadan itibaren fırsatlar yakaladı. 8’de Mustafa’nın kafa vuruşu, direğin dibinden dışarı gitti. 17’de Kerem’in çaprazdan klasikleşen vuruşunu Ersin parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 22’de Mustafa ısrarla pozisyonu kovaladı. Üç Beşiktaşlı’nın arasından çıkan Mısırlı yıldızın arka direğe açtığı topu Kerem ağlara yolladı: 1-0.

DEĞİŞİKLİKLER YETMEDİ

Golle beraber özgüveni artan Aslan ataklarını sıklaştırdı. 32’de Mustafa taç çizgisinin üzerinde Umut’tan kaptığı topu içeri harika ortaladı. Kerem, Ersin’den önce kafayı vurdu: 2-0. Önder hoca Batshuayi ve Larin’i acilen oyuna alsa da bu hamleler Kartal’ı maça ortak edemedi. İkinci devre Barcelona maçını düşünen Cimbom skorun da avantajıyla daha rölanti bir oyuna geçti. 84’te gelen Rıdvan’ın golü skoru belirledi: 2-1.

Derbinin kazananı Galatasaray olduSüper Lig kariyerinin ilk kafa golünü Beşiktaş'a atan Kerem Aktürkoğlu, Albert Riera'dan (Ocak 2013) bu yana siyahbeyazlı ekibin filelerini bu şekilde havalandıran ilk Galatasaray oyuncusu oldu.

TORRENT: DUYGULANDIM

Galatasaray önemli bir zafer kazanırken Domenec Torrent de ilk derbi galibiyetini elde etmenin sevincini yaşadı. Çok eleştiriler alan, çok bunalan fakat önce Barcelona, sonra da Beşiktaş karşısında takımını ayağa kaldıran İspanyol çalıştırıcı derbiyi değerlendirirken, "Taraftarımız için ne kadar önemli bir maç olduğunu biliyorduk. Barcelona maçı için de öyleydi. O yüzden çok önemli bir galibiyet aldık. Barcelona ve Beşiktaş'a karşı çok büyük efor harcadık. Kendimize gelmemiz ve tam gücümüzle Barcelona'ya karşı rövanşta mücadele etmemiz gerekiyor" sözlerini kullandı.

Kerem Aktürkoğlu'na övgüler yağdıran ve, "Takım arkadaşları kadar Kerem de çok iyi oynuyor. Her zaman gol atanlar biraz daha öne çıkıyorlar ama takım olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum" diyen Torrent, "Ben normalde sakin bir insanım ama bazen duygusallaşabiliyorum. O yüzden Kerem'le kucaklaştık. Hâlâ genç bir oyuncumuz ve sürekli kendini geliştirmeye çalışıyor. Sürekli konuşuyoruz. Mütevazi bir oyuncu ve geliştireceği yönlerinin olduğunu biliyor" şeklinde konuştu. Maç öncesi Torrent'i protesto eden Galatasaray taraftarları stattan büyük mutlulukla ayrıldı. 

Derbinin kazananı Galatasaray oldu

KEREM AKTÜRKOĞLU: BARCELONA'YI BEKLİYORUM

Maça iki golüyle damgasını vuran, takımına zafer kazandıran Galatasaray'ın yıldızı Kerem Aktürkoğlu, "Benim için çok anlamlı bir gün oldu. Gollerimden daha değerli olan kazanmamızdı. Ligdeki kötü gidişatımız için taraftarımıza bir şekilde kendimizi affettirmemiz lazımdı. Onlara bir nebze mutluluk vermek istiyorduk, biz de çok sevinçliyiz" sözlerini kullandı.

Kerem, "Barcelona maçı bitti, Beşiktaş maçına odaklandım. Şimdi bu maç bitti, tekrar Barcelona maçına odaklandım. Perşembe günü taraftarımızla birlikte gerekeni yapacağız" derken kendisini tribünden izleyen Lyon scoutları için de, "Güzel bir şey ama benim işim sahada. Tabii ki bunlar konuşulur. Fakat ben futbola odaklanıyorum" açıklaması yaptı.

Derbinin kazananı Galatasaray olduKerem, Beşiktaş derbisinde fileleri 2 kere havlandırıp, gol sayısını 8'e yükseltti.

KARTAL AMAÇSIZ KALDI

Ligi ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi'ne gitmek isteyen Beşiktaş, aldığı mağlubiyetle bu şansını da neredeyse tüketti. Konya ile aradaki puan farkı 10'a çıktı. Maçın ardından büyük moral bozukluğu yaşayan siyah beyazlı futbolcuların ağızlarını bıçak açmadı. Teknik Direktör Önder Karaveli, "Maçın ilk yarısı çok top kaybettik. Bu da savunmada hazırlıksız yakalanmamıza neden oldu. İki gol yedik, daha fazla gol de kalemizde görebilirdik" dedi.

Hoca, "Çok net bir şekilde ön tarafta topu tutamadık. Galatasaray'ın baskısı, beklediğimizden daha uzun sürdü. Gol ve goller, bu süreyi uzattı" derken, "İkinci yarı için aynı fikirde değilim. Çıkışta top kaybetmedik. Oyunu ikinci yarıda dengeledik. Ama yeteri kadar pozisyon üretemedik" sözlerini kullandı. Öte yandan Karaveli ilk yarı bitmeden Güven ve Kenan Karaman'ı oyundan aldı. Güven kulübeye uğramadan doğruca soyunma odasına gitti.

DERBİDEN ÜÇ CEZALI ÇIKTI

Derbide Galatasaray'da Mustafa Muhammed ve Ömer Bayram cezalı duruma düştü. İki oyuncu Gaziantep maçında forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta da kaleci Ersin Destanoğlu sarı kart gördü ve Hatay karşısında oynayamayacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...